De schattigste aanleunwoning die wij kennen! #mantelzorg

Als de belangrijkste mensen in ons leven oud en ziek worden, rest er vaak geen andere mogelijkheid dan om ze in een onpersoonlijk, steriel rusthuis onder te brengen, omdat je in je eigen huis vaak niet genoeg ruimte hebt of omdat het huis niet is aangepast aan de behoeften van oudere mensen. Maar vele ouders en grootouders zijn nu gered van dit lot, want de Amerikaan Dr. Kenneth Dupin kwam zeven jaar geleden met een geniale oplossing op de proppen. Hoe het er van binnen en buiten uit ziet, zie je hier.

1

Met de bestaande oplossingen worden ouderen vaak van hun familie gescheiden, maar de Kenneth Dupin vond een oplossing waardoor de bejaarde ouders dicht bij hun familie kunnen blijven.

2

De uitvinder noemt zijn huis liefdevol een “omahuisje”. Deze woningen zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en staan gewoon in je eigen tuin. In noodsituaties ben je dus altijd dichtbij en toch worden de ouderen niet uit hun vertrouwde omgeving weggerukt. Het omahuisje zit vol met de nieuwste technologie.

3

De huizen zijn volledig uitgerust – ze hebben een kleine keuken met vaatwasser en een badkamer met douche. Het water en de elektriciteit wordt via het hoofdgebouw aangesloten.

4

Het huis is herleid tot haar essentie, maar is toch comfortabel genoeg met volledig ingerichte kamers. Veel technische en medische extra’s zijn op maat gemaakt van de bewoners.

5

Overal vinden we handvatten ter ondersteuning. De plinten zijn voorzien van verlichting, zodat de ouderen nooit in het donker komen te zitten.

6

Verder beschikt het huis over een automatische medicijnenverdeler, een bloeddrukmeter en een bed dat in de hoogte verstelbaar is – niet zoals in een verzorgingstehuis.

7

De ruime douche is voorzien van handgrepen en een zitplaats. Uiteraard is er ook een bel voor noodgevallen.

8

Niet te vergeten: de airco voor warme dagen. Alles bij elkaar maakt van dit tuinhuis een compleet zorgtehuis, maar met zoveel meer ruimte en comfort.

10

Wij zijn voorstanders van mooie, praktische en betaalbare aanleunwoninkjes, mantelzorg-units, uitgebouwde tuinhuizen en noem maar op. Ken jij een voorbeeld van een geslaagde woonoplossing? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem graag op de site!

Bron: leeftips.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top