skip to Main Content
De Mantelzorg-vakantiedagen-ruilbeurs #droom #opinie

De mantelzorg-vakantiedagen-ruilbeurs #droom #opinie

Misschien komt het doordat ik op dit moment niet thuis aan het werk ben, maar ronddobber op een boot voor de kust van Normandië. Maar ik heb al de hele dag een idee in mijn hoofd en het wil er niet uit. Het heeft te maken met het motto van onze site: zorg voor elkaar.

Ik ben er – samen met Marjolijn – van overtuigd dat beter en ontspannener kunnen zorgen voor onze dierbaren, als we elkaar helpen. En ik heb een mantelzorg-vakantiedagen-ruilbeurs in mijn hoofd. Misschien klinkt het wat simpel, maar ik denk dat het kan werken.

Wat zou je er van vinden als jij als mantelzorger gewoon een paar dagen op vakantie kunt? Je dierbare is  namelijk in vertrouwde handen en wordt goed verzorgd door… een andere mantelzorger. En de kosten daarvoor zijn nul euro – omdat we elkaar wederzijds helpen.

Bijvoorbeeld:

Mevrouw de Vries wil een lang weekend met haar zus naar de Veluwe. Ze hoeft zich geen zorgen te maken over haar vader, want mevrouw van Dijk, die in dezelfde wijk (gemeente, regio…) woont, zorgt die vier dagen voor haar vader. Een paar maanden later gaat mevrouw van Dijk een midweekje naar Barcelona. Geen probleem, want haar moeder wordt ondertussen verzorgd door mevrouw de Vries.

Snap je wat ik bedoel? We starten een vakantiedagen-mantelzorg-ruilbeurs. Lokaal, zodat je elkaar van tevoren goed kunt leren kennen. En los van de thuiszorg, respijtzorg en allerlei andere officiële en/of betaalde kanalen. Omdat we elkaar helpen, kan iedereen een keer een paar dagen weg. We zouden een plek op de site kunnen maken waarin mantelzorgers uit een bepaalde wijk/gemeente/regio met elkaar in contact komen om het onderling te regelen. Uiteraard met je verstand erbij, en op basis van wederzijds vertrouwen.

Wat vind jij hiervan? Is zoiets haalbaar? Of is het een vakantie-droom?

 

 

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X