skip to Main Content

Dagboek van een mantelzorger: Niet (meer) naar papa

17 maart 2020. Ik had 2x de verzorgers gebeld hoe het gaat en of ik mocht komen? Ze waren relaxed en het kon met beperkte maatregelen zoals in eigen kamer zitten, handen wassen en afstand houden. Mijn mediterrane papa smulde van de olijven, tomaten en komkommer en we maakten een wandeling in #bosjesvanpex hij lachte naar de kindjes en 🐕 honden die voorbij kwamen.
Ik genoot van de manier waarop hij super slow maar heel zelfstandig zijn eten opat. De verzorging was super lief en bracht zelfs zijn eten naar de kamer. Ik heb 100x bedankt gezegd. En had een kaartje en chocolaatjes meegenomen om ze te bedanken. Ik weet dat ik kritisch ben en niet altijd even blij was met de zorg voor papa (als ik hem weer met een volle broek aantrof) maar oh boy dezer dagen waarin ik buitenspel wordt gezet ben ik onbeschrijflijk dankbaar voor al deze mensen die in debiele omstandigheden in de zorg moeten zien te functioneren. Met veel te weinig mensen, met veel te weinig schoonmaak, met beperkte spullen en met veel te weinig waardering. Ik ga niet klappen vanavond. Horen ze daar toch niet denk ik maar ik ga ze iedere keer dat ik ze zie complimenteren en bedanken en mijn waardering uitspreken. En verwennen daar waar kan.

 

Ik kon niet vermoeden dat het voorlopig de laatste keer was. Maandag toen ik op het werk kwam las ik de mail dat we papa niet meer mochten bezoeken. Ik heb even moeten janken. De vrijheid om naar mijn papa te gaan is ontnomen. Ik snap het. Natuurlijk! Maar het doet pijn in heel mijn lijf. Papa, je bent in mijn gedachten. En ik en jij zijn nu volledig in handen van de verzorgers. Ik hoop tot snel

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X