Dagboek Van Een Mantelzorger: Geen Water En Praten Met Spiegelbeeld

Dagboek van een mantelzorger: Geen water en praten met spiegelbeeld

 

Vorige week bij het ophalen van papa merk ik dat er geen water uit de kraan in zijn douche/badkamer komt. Links, rechts, niks………. er is ook geen doucheslang. Papa wil na zijn wc bezoek wel zijn handen wassen. Vreemd…….. ik doe de kraan onder de wastafel open. Omdat ik niet gelijk boos wil mailen, laat ik er een paar dagen overheen gaan en mail in het weekend de EVV’er dat het onacceptabel is wat mij betreft. Ok, hij laat alle kranen steeds open staan, maar dan zou een kraan met sensor de oplossing kunnen zijn. Hygiëne is belangrijk (helemaal in zijn cultuur). Ze antwoordt gelijk en kordaat. Ze heeft de technische dienst gemaild, kijken hoe lang het gaat duren.

Verder praat hij steeds met zijn spiegelbeeld. Met zijn neven “dayimin cocuklari”. De kinderen van zijn oom van moeders kant. Die leven nog maar hij weet niet meer hoe ze heten. De eerste keer dat ik het hoorde vroeg ik “papa met wie praat je?”. “Dayimin cocuklari, die wonen ook hier”. Ok…. Het is heel grappig om hem te horen, hij praat heel lief met ze. Ik heb het gevoel dat het hem ook geruststelt en steun biedt. Ik laat het maar zo.

Fatos’ vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

X