skip to Main Content
Foto © Claudia Otten

Daar gaan mijn plannen om te ontspannen

Gisteravond liet mijn vrouw wederom weten vandaag niet naar de dagopvang te willen. Daar gaan mijn plannen voor een dagje ontspannen. Zodoende ben ik maar weer wat tijd gaan verrijden naar de kust. Gisteren ben ik druk geweest met het organiseren van een logeerplek voor mijn vrouw. Dat is nog niet zo makkelijk gebleken. De zorginstelling waar mijn vrouw gaat wonen zit de komende maanden overvol. Er zou over twee weken wel een plekje zijn bij een logeerplek gericht op psychiatrie. Dat is niet zo,n goed idee. Nou kwam ik in mijn zoektocht een mooie zorgvilla welke logeerzorg geeft voor de mantelzorger zelf. Gisteren wat contacten gesproken die mij hierbij kunnen helpen. Maandag heb ik een intakegesprek aldaar. Mij benieuwen. Vergoeding zou vanuit de wmo gedaan worden, dus dat is ook prettig.

Vandaag een kleine teleurstelling gehad. Zoals ik afgelopen week schreef had ik een logeerplekje voor mijzelf gevonden bij een zorgvilla. Vanmiddag had ik een gesprekje hierover. Helaas blijkt deze plek niet helemaal bij mijn verwachtingen en wensen te passen. De villa heeft een hotelfunctie. Er wordt een kamer toegewezen met basis voorzieningen. Al het overige is voor eigen verantwoordelijkheid. Denk aan eten en drinken. Er is een gezamenlijke keuken waar alle gasten gebruik van maken en hun eigen maaltijd bereiden. Ik had er eigenlijk goede hoop in. Vorig weekend stopte ook ons pas gekochte autootje er mee. Door de wegenwacht is deze naar de dealer gebracht welke er een week voor nodig had om te repareren. Na drie maanden al zo’n grote reparatie aan de versnellingsbak gaf bij ons veel stress. Maar gelukkig was de dealer bereid om de garantie in te zetten, ondank dat deze net verlopen was. Vandaag werd ons autootje door de dealer thuis bij ons afgeleverd. Dat was een grote verrassing waar wij voor vandaag niet meer op gerekend hadden. Het weekend is moeizaam verlopen. Mijn vrouw heeft eigenlijk alleen maar in bed gelegen en had nergens zin in. Afgelopen vrijdag is mijn vrouw ook niet naar de dagopvang geweest. Omdat wij ons autootje vandaag weer terug hadden maakte wij samen een ritje. Zo kwamen wij ook lang de zorgboerderij waar een medewerker buiten stond. Voor mijn vrouw het door had was haar raam naar beneden en sprak de medewerker mijn vrouw aan en nodigde haar uit om binnenkort een kopje thee te komen drinken. Mijn vrouw beloofde dit te komen doen. Mij benieuwen.

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X