Contact maken zonder taal: de miMakkus methode

imageIedereen heeft wel eens gehoord van Cliniclowns, die zieke kinderen in ziekenhuizen afleiding bezorgen. Dat er ook een stichting bestaat die dit doet voor zwaar dementerenden en verstandelijk gehandicapten, is helaas veel minder bekend..

miMakkers leggen met subtiele clowneske middelen – zonder taal – contact met mensen met dementie of een ernstige verstandelijke beperking. Een miMakker kan ook eimageen bijdrage leveren aan mensen met een beperking in hun laatste levensfase. Daar waar begeleiders of familie en vrienden hen niet meer bereiken, kunnen zij dat met de miMakkus-methode vaak wel. Ze hebben het uiterlijk van een clown met rode neus en grappige kleding maar brengen een geheel eigen sfeer en karakter mee.

image
foto @Anne-Marie van Alem-Damen

Stichting miMakkus leidt op voor een bijzonder contact, waardoor Mimakkers kunnen worden ingezet in diverse zorginstellingen. Ook bieden zij een compleet aanbod om mantelzorgers en verzorgenden te laten profiteren en te  inspireren om – op een zeer positieve manier – zorg te kunnen bieden. Ook organiseren zij door het hele land (gratis) informatie bijeenkomsten.

image

 

Voor meer informatie over dit fantastische initiatief kun je terecht op de site van miMakkus  Ook kun je ze volgen via Facebook  of  Twitter .

 

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top