Combineren van werk en mantelzorg is zwaar en lastig

Maar liefst één op de vijf werknemers combineert zijn of haar betaalde baan met mantelzorg.  Ik weet als geen ander dat de combinatie werk en mantelzorg behoorlijk zwaar en lastig  kan zijn. Maar je hebt weinig keus: je dierbare heeft zorg nodig maar vanwege de centjes zul je gewoon moeten blijven werken. Je zit dus in een lastig parket en bent alleen maar bezig om alle ballen in de lucht te houden. Voor je het weet ga je over de grenzen van je kunnen heen. Dan moet je opletten dat je overeind blijft en niet ziek wordt.

Ik spreek veel werkende mantelzorgers en merk dat zij bijna allemaal bang zijn om met werkgevers en collega’s te praten over deze zware last. Ik geef een paar voorbeelden en tips:

  1. Je wordt totaal opgeslokt door zorg en werk en gaat maar door. Je wil niemand lastig vallen met je probleem. Herken je dit? Een gouden tip die ik eens hoorde was : Wacht nou niet tot de combinatie werk en zorg je teveel is. Maak de situatie op tijd bekend en bespreekbaar en zoek samen met je leidinggevende naar oplossingen. Die zijn er echt!
  2. Iedereen denkt natuurlijk dat hij op zij op het werk onmisbaar is. Je collega’s mogen niet de dupe worden van het feit dat jij weer vrijaf moet nemen om bij je dierbare te zijn. ( ook vast herkenbaar). Maar je weet toch ook dat je in een team het werk samen doet maar er ook voor elkaar kunt zijn?  Werk & Mantelzorg deed hier onderzoek naar en wat blijkt?  Slechts 39% van de mantelzorgers denkt dat collega’s werk niet kunnen of willen overnemen en maar liefst 92% (!) van de collega’s  zegt dit wel te kunnen en te willen. Probeer dus niet teveel in te vullen voor anderen. Ga het gesprek gewoon met je collega’s aan.
  3. Mantelzog overkomt je. Voor je er erg in hebt nemen werk en mantelzorg alle tijd, die je voor jezelf hebt, in beslag. Je relatie en sociale leven gaat er vaak onder lijden en dat is niet goed. Zorg er daarom altijd voor dat je me-time hebt. Zorg dat iemand anders de zorgtaken af en toe over kan nemen. Hulp vragen is moeilijk maar je zult verbaasd zijn om te merken hoeveel mensen best bereid zijn om een uurtje op je dierbare te letten, terwijl jij dingen doet, die jij leuk vindt en waar je energie van krijgt. Dat is beter voor jou maar uiteindelijk ook voor de persoon voor wie je zorgt.
  4. Zodra je een disbalans tussen werk en mantelzorg begint te ervaren moet je eigenlijk meteen bij je werkgeven aan de bel trekken. Als je wacht tot je zwaar- of overbelast bent, duurt het vaak een hele tijd voor je je weer fit voelt. Of je bent te laat en dan zit je thuis met een burn-out. Geloof mij: je werkgever en collega’s en zien je liever uitgerust en vrolijk op de werkvloer, dan ziek, zwak en misselijk thuis!
  5. Als je al wat ouder bent, zul je de volgende uitspraak misschien herkennen: ” ik zeg liever niets over mijn mantelzorg want dat kan negatieve gevolgen voor mijn functie hebben” Als 50 plusser begrijp ik deze angst wel ; hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om een nieuwe baan te vinden en je wilt vermijden dat je je baan kwijt raakt. Maar werkgevers waarderen werknemers die openheid en verantwoordelijkheid tonen echt wel. Mantelzorgtaken geven je namelijk ook een bepaalde expertise en levenswijsheid, die jongere collega’s vaak niet hebben. Je kunt er dus maar beter wel open en eerlijk over zijn. Eerlijkheid duurt altijd het langst!

Wil je meer info over verschillende verlofregelingen: Kijk dan even op de website van de Rijksoverheid

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top