Cel en boete na PGB-verduistering? #rechtszaak #mantelzorg

pgb verduisterenGelezen in het Algemeen Dagblad: Het Openbaar Ministerie heeft vijf maanden cel geëist tegen een man die jarenlang pgb-gelden heeft verduisterd. Ook wil het OM de 65.000 euro die hij verduisterde terug.

De 57-jarige Harold J. uit Den Bosch raakte in 2009 via zijn toenmalige vriendin betrokken bij zorgorganisatie Pyxis uit Zeist. Omdat zijn vriendin, de oprichter van Pyxis, alleen met zorg bezig wilde zijn bood hij aan de financiële administratie over te nemen.Aanvankelijk was J. alleen als vrijwilliger actief, later beheerde hij ook de pgb-gelden van een aantal cliënten . In 2011 bleek dat er geld weg  was en dat de administratie niet klopte.

De politie heeft J. uitgebreid verhoord, maar in al die verhoren kon hij niet verklaren waar de pgb-gelden aan waren uitgegeven. De cliënten bleven achter met grote schulden. J. zelf is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem klopt de administratie ‘op een paar tientjes na’ helemaal.

De rechter doet 27 juni uitspraak.

Bron: Algemeen Dagblad

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top