Butler de mantelzorghond: … en hij pakte de krop sla.

Met flair loopt hij naar binnen. Mensen draaien zich om. Blijven zelfs stil staan en staren naar hem terwijl hij aan het werk gaat. Hij stoort zich er niet aan. Hij laat zich niet af leiden als hij aan het werk is. Winkelen is zijn hobby.

Anita en Butler

 

De supermarkt vindt Butler leuk, hij doet zijn werk daar zeer gedreven. Hij weet veel producten te staan en kent er veel bij naam. Puur uit ervaring, doordat we die regelmatig kopen.
Het is een slimme jongen, en we werken al weer heel wat jaren samen.

Butler pakt de slaHij heeft aan een half woord genoeg, aan een minimaal gebaar we communiceren zelfs via mijn ogen. Ongelooflijk hoe diep de band tussen mens en hond kan gaan.
“Butler breng de sla”, en hij pakt feilloos de ijsbergsla.
Commando’s geef ik niet. Ik vráág om hulp aan mijn mantelzorg4voeter! Net zoals je dat doet aan je mantelzorg2voeter. Of geef hem een seintje, een teken.

Als ik afrem bij het brood, kijkt hij me vragend aan met die bruine ogen, ik kijk terug en laat hem soms heel even in het ongewisse. Wel of geen brood vandaag?
Een blik naar het brood en Butler begrijpt dat hij het halfje bruin kan pakken.
Geen woorden, geen gebaren alleen een moment van oogcontact.

Kleding kopen is al een sport op zich maar af en toe wagen we ons eraan. Butler heeft een eindeloos geduld. Bewonderenswaardig en dat voor een man! 🙂
Hij manoeuvreert zich feilloos tussen de kledingrekken door. De paden zijn smal, tussen de rekken. Butler&Anita HunkemöllerHet is beperkt leuk. Het moet vooral niet te lang duren.
“Wilt u passen mevrouw?”
Ja graag, maar dan wel thuis! De dame moet lachen. “Mooie hond, wat een lieverd, mag ik hem aaien?”.
Nee sorry, het is een hulphond, antwoord ik.
“Jammer ik kan het bijna niet laten. Hij heeft zo’n hoge aaibaarheidsfactor”.
Ik hoor een mannenstem die zegt dat het ook op zijn rug staat. Met nadruk hoor ik de man zeggen: “NIET AFLEIDEN”. En gelijk erachter aan: “Maar er staat nergens dat we zijn baasje niet mogen aaien, haha”. De ultieme grap onder onze mannelijke fans!

Ook in de winkel valt er nog al eens wat uit mijn handen. Mensen duiken als in een reflex op de grond om het voorwerp op te rapen. Lief bedoeld natuurlijk. Butler denkt daar heel anders over.
Hij kijkt mij iedere keer als dat gebeurt direct aan met een blik van: “grijp eens in!”
Butler kan dat niet waarderen, zijn werk wordt ingepikt.
Ik bedank hartelijk voor de aangeboden hulp en leg uit dat Butler degene is die mij helpt. De mensen schrikken vaak en verontschuldigen zich. Ik vertel hen van Butlers werk en mensen verbazen zich over de veelzijdigheid van zijn vak!

Mensen worden vrolijk van Butler . Zijn krullenkop zijn gedrag en manier van zijn is er eentje die zo uniek mooi is. Hij maakt niet alleen de wereld voor mij een stukje mooier, maar ook van vele mensen om mij heen.

anita4mz

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Hoi Anita, ik lees wel vaker van/door je. Mooie post. We kennen wat mensen die hulphonden opleiden, ik weet niet of dat via dezelfde organisatie gaat. Fijn dat Butler je zo kan helpen, hoewel ik denk dat je zou willen dat je Butler niet nodig zou hebben. Nu is Butler natuurlijk deel van je leven en kun je met hem werken (en lachen: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd), want honden hebben ook humor…

    1. Hallo John, dank je wel voor je reactie. Het is inderdaad van de ene kant beter als je geen hulphond nodig hebt. Maar van de andere kant maakt Butler mijn leven een stuk gemakkelijker en zoveel leuker! Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten. En hij is inderdaad zo’n leukerd en een slimmer werker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top