Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Woelige tijd

Een woelige tijd noemt vrouwtje het. Ik weet niet wat woelig is maar er gebeurt wel heel veel.
Twinkel is gekomen en tegelijk was vrouwtje heel ziek. Nu gaat het weer beter maar ze is nog erg moe. Ik kan niet meer zo ver lopen en daar maken vrouwtje en mantelzorgman zich zorgen om. Dus dat is woelig denk ik. Iets vrolijks en iets wat niet vrolijk is.

Twinkel is de vrolijke noot. Die keet maar wat aan. Hij is een heel blij broertje. Hij doet hele leuke dingen waar we erg om moeten lachen. Neem nou vandaag. Zit mantelzorgman rustig te lezen en horen we opeens: ‘donders, wat doet Twinkel nou dan?’ Trekt Twinkel zo de paarse veters los uit de schoen van mantelzorgman, wisten wij veel dat hij dat al kan.

Hij is ook heel erg slim. Wij denken de slimste puppy ooit. Nou mooi niet, omdat hij ijskoud op onze mooie vloer plast en drolletjes loopt te werpen waar hij maar wilt.
Dat getuigt niet bepaald van slimheid als je het mij vraagt. En het moet ook allemaal opgeruimd worden. Ik kan heus veel en wil alles voor mijn vrouwtje doen, maar dit staat niet in mijn contract geloof ik. Ik dacht al doe hem een luier om net als baby Niek of zo. Maar nee hoor, hij moet dat leren en dat leert hij in het gastgezin.

Omdat vrouwtje nog niet voor Twinkel kan zorgen nu hij nog zo klein is en mantelzorgman naar zijn werk moet is Twinkel in een gastgezin, bij Ans en Gerie, de puppiecoaches.
Ik ben met vrouwtje altijd veel alleen thuis en dat gaat perfect maar met Twinkel erbij lukt het nog niet, jammer genoeg. Als Twinkel zijn behoefte heeft gedaan en vrouwtje en ik kunnen het niet opruimen hebben we een probleem bijvoorbeeld. We kunnen het niet laten liggen tot mantelzorgman thuis komt. Dan loopt hij gelijk hard de deur weer uit van de stank.

Daarom zorgen Ans en Gerie ervoor dat Twinkel nu netjes opgevoed wordt. Dus dat hij leert dat hij buiten moet plassen en poepjes doen in de bosjes en niet op de stoep. Maar ook dat hij gaat wennen aan het verkeer buiten, de geluiden van de gewone auto’s en de vrachtauto’s en de bromfietsen. Maar ook aan de bus en de trein en nog veel meer drukke plekken en anderen honden enz.

Vrouwtje en Twinkel doen de hulphondenopleiding, teamcoaching, zij worden samen het team. De instructeur komt bij ons thuis lesgeven.Heel veel mensen vragen wanneer Twinkel helemaal bij ons komt wonen. Dat ligt eraan hoe Vrouwtje en Twinkel hun best doen. Ik mag hopen dat ze goed opletten in de les. Nu komt Twinkel al drie dagen in de week bij ons wat erg leuk is en belangrijk om te oefenen. Twinkel en ik gaan dan ook samen wandelen, nee niet alleen. Dat zouden we denk ik de hele dag bij het varken op die kinderboerderij blijven hangen. Ik ben in ieder geval super blij met Twinkel ofschoon hij mij vanochtend wel in mijn benen liep te happen. Echtwaar!! Maar hij is nog maar een klein schurkie, weet hij veel.

 

 

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top