Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Versterking

Toffee is echt een stoere meid. Ze durft al van alles. Ze is aan het oefenen, aan het spelen en kan ook ongelooflijk klieren met mij maar ook met haar pleegmoeders, Ans en Gerie. Oefenen met niet in huis mogen plassen en poepen bijvoorbeeld. Ze ging een keer op mijn slaapkussen drolletjes leggen, maar nu doet ze dat niet meer. Toffee gaat bij de deur staan als ze nodig moet plassen of poepen. En Ans en Gerie maar vrolijk achter het dametje aanrennen.
Toffee oefent ook andere dingen, die ze straks nodig gaat hebben als ze groot is en een echte assistentiehond zal zijn. Voorbereiden heet dat. Ze krijgt een belangrijke taak, als ze mijn werk over gaat nemen. Ik moet er niet aan denken dat ze niet goed voor mijn vrouwtje kan zorgen, dan kan ik echt niet met pensioen gaan.
Dus ze moet goed haar best doen. En dat doet ze reken maar. Ze is heel erg slim, ik wil heus niet opscheppen, maar Ans en Gerie vertellen dat tegen mijn vrouwtje. En zij kunnen het weten, want zij doen van alles met haar. Bijvoorbeeld een ritje met de bus maken. Ze zijn ingestapt vlakbij hun huis om Toffee aan de bus te laten wennen. Ik ging samen met vrouwtje naar de bushalte vlak bij ons huis en daar hebben we gewacht. Ik snapte er geen snars van wat we daar in vredesnaam stonden te doen. Normaal staan we daar nooit stil. Maar opeens kwam daar de bus, de deur gaat open en tot mijn stomme verbazing komen daar Ans, Gerie en mijn lieve Toffee uit de bus. Het was zo leuk, dikke pret. Toffee leert op deze manier om met de bus te reizen. Stel dat ik met de bus ergens naar toe wil, dan kan Toffee zonder problemen mee op reis op deze manier. En maakt Toffee kennis met heel veel situaties. Stapje voor stapje. Alles op zijn tijd, spelen, oefenen spelenderwijs, slapen, eten, knuffelen heel veel knuffelen met ons en spelen met mij. Ik vind haar zo lief. Wij met zijn drieën naar huis. Een hele toer, want met die kleine erbij is het voor vrouwtje toch wel even wennen. Maar ik weet precies wat te doen, dus ik help haar wel. Het was zo koud en daarom hebben we Toffee lekker warm op de schoot van vrouwtje gezet. En Toffee heeft al een assistentiehondenjasje aan. Ja ja een slimme meid is op haar toekomst voorbereid! #BUTLERenTOFFEE

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top