Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Toffee, assistentiehond in spé

Toffee is me toch een leuk meisje! Eerst was ze een beetje stil maar dat was alleen de eerste dag en daarna begon het. Ze huppelt door het huis of ze nooit weg is geweest. Ze komt binnen en pakt mijn grote vis en jumpt op mijn kussen. Ik kijk mijn ogen uit maar vind het ook heel leuk. Weet je wat ze ook kan? Ze loopt zo onder mij door! Dat is toch knap. En ze kan ook al op het voetenplaatje staan van vrouwtje. Ze moet nog wel veel leren, bijvoorbeeld dat ze niet in huis drolletjes mag laten. Dat deed ze een keer. Ik dacht eigenlijk dat vrouwtje wel zou vragen of ik de luiers zou willen pakken van baby-puppy, maar nee dat werkt zo niet. Toffee moet net als ik netjes leren buiten de drolletjes en plasjes te doen. Maar vrouwtje kan haar niet oppakken om buiten te zetten en mantelzorgman moet geld verdienen en gaat de hele dag de deur uit. Dat zou een lekker rommeltje worden, daarom heeft Toffee twee pleegmoeders. Ans en Gerie zijn puppy-coach en zij helpen ons met Toffee. Ik kan ook niet in mijn eentje Toffee verzorgen, omdat ik mijn poten al vol heb aan vrouwtje. “We hebben een lot gewonnen”, zegt vrouwtje. Ik snap er niets van. “Ans en Gerie zijn een lot uit de loterij,” hoor ik vrouwtje zeggen. Ik snap niet wat ze bazelt want Ans en Gerie zien er net zo uit als vrouwtje en komen niet uit een loterij. We doen gewoon samen met Toffee, dat hebben we afgesproken. Toffee woont bij Ans en Gerie en ze komen iedere dag bij ons. Ans en Gerie zorgen voor Toffee en zijn ook al gelijk begonnen met haar allemaal dingen te leren. Dat is belangrijk omdat Toffee natuurlijk mijn opvolger gaat worden. Als ze bij ons zijn gaat vrouwtje met Toffee en mij knuffelen. Ook mogen Toffee en ik spelen, maar ze is zo vlug ik kan haar niet eens bijhouden. Ans zegt dat er benzine in Toffee zit, dat geloof ik eigenlijk niet. Gister vroeg ze aan Toffee of haar benzine nog niet op was. Ik zoeken naar de tankdop bij haar, maar nee hoor. Ans vergist zich. Ik vind het in ieder geval al heel knap dat Toffee me al nadoet met drinken. Ze drinkt niet uit haar eigen bakje laag bij de grond, nee ze lebbert gewoon gezellig uit mijn drinkbak. Ze kan er bijna niet bij, dat kleine apie, omdat die veel te hoog staat. Maar ze doet het gewoon! Als ze mijn werk net zo goed na gaat doen, wat ik voor vrouwtje doe, dan hebben we hier een hele goeie assistentiehond in spé #BUTLERenTOFFEE

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top