Butler de mantelzorg4voeter: Pensioen

Iedereen heeft het wel over pensioen maar ik heb daar helemaal geen tijd voor. Vrouwtje en ik zijn aan het oefenen met de nieuwe puppy. Zijn mama en papa komen hem dan brengen en die gaan dan gewoon weg en laten dat kleintje achter. En mijn vrouwtje vind dat helemaal te gek. Ik begrijp het niet zo goed hoe dat zit maar het is nog allemaal wat nieuw.
Oppassen noemen ze dat steeds. Passen jullie maar op, denk ik, straks krijgen jullie hem niet meer terug, als ik mijn vrouwtje zo hoor. Ik hoorde haar zeggen tegen de baby-puppy ‘ik kan je wel opvreten’. Niet verder vertellen, de papa en mama zouden maar ongerust worden. Het is heel piepklein en lig maar te liggen en te slapen. Af en toe hoor je een paar geluidjes en ook zie ik steeds een paar pootjes bewegen.
Ik ga dan kijken en vrouwtje praat dan zachtjes tegen ons, tegen mij en tegen de baby-puppy. Ik ruik zachtjes aan zijn pootjes. Als mijn vrouwtje veel praat tegen hem, dan ga ik terug praten.
Ik wil meedoen. Ik ben tenslotte belangrijk en altijd bij mijn vrouwtje, baby-puppy komt net kijken.
En daarbij zit hij ook nog steeds bovenop mijn vrouwtje. Kom nou, dat is toch niet eerlijk. Dus ik roep dan gewoon een keer dat ik dat ook wel wil. Vrouwtje begrijpt dat gelijk. Zij verdeelt dat ook heus eerlijk. Als ze een liedje gaat zingen zingt ze niet meer alleen voor mij maar ook voor de baby-puppy.
Wanneer de baby-puppy moeten eten dan krijg ik ook wat lekkers. Ik mocht zelfs even proeven wat baby-puppy voor eten krijgt, Dat was me toch lekker en heel zoet. Even wilde ik dat ik ook nog een puppy was. Maar ik zou niet zo’n plastic ding in mijn bek geduwd willen krijgen, bah dat vind ik toch wel een beetje zielig. Geef hem gewoon een kluif.
Maar het is het wel heel leuk om te zien en te horen hoe er van die kleine geluidjes uit het mondje komen.

Wat me zo verbaasde was dat hij buiten niet hoefde te plassen. Terwijl ik mijn plasjes deed en netjes een beschut plekje zocht om mijn drolletje te draaien bleef hij lui in zijn rijdende bedje liggen. Mantelzorgman duwde hem lekker voort en zo gingen we het park door. Waar laat hij die plas en poep dan? Nou gewoon in zijn broek plassen en poepen. En dan gaan vrouwtje en ik de boel schoonmaken. Ik ben wel wat gewend hoor met mijn mantelzorgtaken, dus ik draai mijn poot er niet voor om. Kom maar op met de poepluiers. Vrouwtje en ik zijn zo gewend samen te werken dus dit kunnen we prima samen. Ik geeft de spulletjes aan en vrouwtje poetst de billetjes weer helemaal mooi schoon. En zij vind het allemaal maar geweldig. Mantelzorgman heeft een hele grote bench gekocht, ik dacht eerst dat hij voor mij was, maar hij is voor de baby-puppy. Hij moet daarin, want anders gaat hij denk ik slopen in huis. Net als andere puppy’s, die vinden ook een veilig plekje tenslotte in de bench.

Deze is wel anders want er zit een grote deur in zodat wij samen voor de baby-puppy kunnen zorgen. We doen de deur open en vrouwtje rijdt dan met de rolstoel zo onder die bench en kan dan baby-puppy verschonen en wassen. Maar ook met de bench door het huis rijden en de tuin in rijden. We zijn niet voor één gat te vangen, wij kunnen best samen zorgen voor dat kleine wurmpje, hoorde ik vrouwtje zeggen tegen mij. Ja hoor vrouwtje, dat kunnen wij zeker.
#BUTLER #Mantelzorg4voeter #assistentiehond

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top