Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Feest!

Het is feest vandaag! Ik wordt nog meer verwend dan andere dagen. Ik ben jarig! En ik woon al 11 jaar bij mijn vrouwtje en de mantelzorgman! Mij maakt het niet uit overigens of ik jarig ben of niet ik vind iedere dag een feestje. Maar voor vrouwtje is het wel anders geloof ik. Ik hoor haar al dagen zingen: ‘lang zal die leven”. Ik begrijp er geen snars van. Maar leuk is het wel want ze houdt maar niet op met me te knuffelen en te vertellen dat ze het zo leuk vindt dat ik bijna jarig ben. En dan vraagt ze mij of ik het leuk zou vinden als ik mijn vrienden zou willen ontvangen op mijn verjaardag. Nou ja daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken, die zijn van harte welkom. En of ik dan ook over hapjes na wilde denken. Of het vis, vlees of vegetarisch moest worden. Eigenlijk alle drie want Berry de Teckel is nou eenmaal vegetarier. Ik zou me rot schamen als we daar geen rekening mee zouden houden. En Bo de Border Collie is helemaal leip van zalmhapjes. Mijn andere vrienden eten alles wat los en vast zit. Vooral die labradors, wat kunnen die eten zeg. Daar moet je niet naar kijken als die gaan zitten schransen. Daar word ik gewoon onpasselijk van. Mijn vrienden zijn sowieso geen types die rustig met een bordje op schoot gaan zitten in een kringetje. Wij gaan liever lekker ravotten in het park met zijn allen. Of naar het strand en daar in het water rotzooien.
Ja zelfs wij als hulphonden doen dat, ook al geloven sommige mensen dat niet. Lekker onbezonnen losgaan. Wij werken echt niet altijd, wij hebben ook vrije tijd en vieren ook feestjes. En vandaag vieren mijn verjaardagsfeest, jippie! Ik heb een idee; omdat je als je jarig bent altijd mag kiezen wat je eet, voeren we vandaag óók de mensen de allerlekkerste hondenbrokken, hondenstaafjes en hondenbotten die er maar zijn en vergeten we voor één dag het menseneten. Wedden dat het een hilarisch feessie wordt!

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top