Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Choco Toffee is weer terug

We zijn allemaal verdrietig. Mijn lieve zusje Choco Toffee is weer terug naar haar eigen moeder.
Ze kon al best veel en leerde ook snel. We hadden samen veel lol en iedereen vind haar hartstikke lief. Ze ging zelfs bij mij op mijn kussen liggen. Dat is me nog nooit overkomen dat er een meisje spontaan zo dicht tegen me aan kwam liggen. Het duurde niet lang want Toffee wilde graag spelen en druk doen, met mij wel te verstaan. Ik zag het wel zitten, zo’n vrolijke meid om me heen.
Het kon gewoon niet meer stuk. Totdat we te horen kregen dat door omstandigheden Toffee geen assistentiehond zou kunnen worden. Ik schrok want zag dat vrouwtje verdrietig werd. Ik begreep het niet, maar ging heel dicht tegen vrouwtje aan zitten. Dat doe ik altijd als ze verdrietig is of veel pijn heeft. Toffee’s pleegmoeders Ans en Gerie waren ook al verdrietig en nu wist ik het. Ik begreep echt niet dat Toffee weg zou gaan. Maar het is echt waar.

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top