Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Babypuppy

Babypuppy logeerde bij ons. Er komt al meer geluid uit. Eerst kon hij alleen maar met huilen als hij iets duidelijk wilde maken nu gaat hij ook een soort van blaffen geloof ik. Ik probeer hem te verstaan en dat lukt ook al. Als hij zijn popje laat vallen en hij doet van die gekke blafjes, dan pak ik het popje en dan gaat hij lachen en nog vrolijker blaffen. Vrouwtje vind het ook allemaal knap en prachtig en praat dan tegen ons samen.

Ik lik babypuppy over zijn handje of over zijn hoofdje. En het grappige is dat hij dan ook begint te lachen. Vrouwtje zegt dat het niet hygiënisch is, maar ik denk wat een onzin als je elkaar lief vind mag dat best. Hij moest ook in bad. Gaat vrouwtje hem in de gootsteen zetten! Ik zie het gebeuren en kon niets doen. Onze gootsteen kan van heel laag naar heel hoog. Met een knopje gaat de keuken bewegen, dat is makkelijk voor de rolstoel die er zo onder kan rijden. En bovendien kan ik dan zo makkelijk bij de aanrecht. Daar hebben ze dan ook weer goed over nagedacht. Maar het was vast niet bedoeld om baby’s in de gootsteen te zetten, denk ik.

Maar goed, ik alles aangesleept, steeds meer flesjes, en doekjes en handdoeken. En toen een gespetter. De mantelzorgman moest er aan te pas komen om het waterballet op te ruimen. Maar de babypuppy was heel schoon. Hij vond het allemaal wel grappig, en ik vind het echt knap van hem. Ik lach echt niet als ik gewassen moet worden. Ik ga weleens met vrouwtje onder de douche. Dat zouden jullie weleens willen zien zeker. Ik denk dat de mantelzorgman dat niet goed zal vinden. Ik gooi het eens in de groep. Ik heb een hekel aan wassen maar met het vrouwtje samen vind ik het een stuk fijner. De babypuppy moest na het bad gaan slapen. Nou mooi niet, hij wilde spelen en klieren. Wij allemaal blij. Dus hup wij naar buiten, hij in dat bed op vier wielen en wandelen. Nu zal hij wel gaan slapen, hoor ik vrouwtje zeggen. Mooi niet!

Ik weet wel wat hij wil; vaak eten, spelen, gek blaffen en knuffelen. Slapen vindt hij denk ik saai. Maar dan als het al heel laat is en alle harde knallen en lichten in de lucht opgehouden zijn, moet hij toch echt gaan slapen.
Zijn bedje staat naast onze bedden. Zo kunnen wij hem goed in de gaten houden.
Er speelt een zacht muziekje vanuit het bedje. Slaap maar lekker lief klein vriendje. Mijn ogen worden zwaar maar ik mag niet in slaap vallen. Ik moet op babypuppy letten en op vrouwtje, Maar dat liedje wat speelt vanuit het bedje: “Lieve baby ik blijf bij je, wij gaan samen naar dromenland vannacht” gaat maar door. Als dat nou maar eerst stopt.…zzzzzzzzz #BUTLERenTOFFEE

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top