Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Babypuppy in een fietsstoeltje

Het project wat ons al een tijdje bezig hield, is klaar. Babypuppy kan nu mee naar buiten met ons, in een fietsstoeltje! We hebben lang gedacht en gezocht hoe we babypuppy op de rolstoel konden meenemen. Nadat het een keer fout was gegaan met de kinderwagen en we thuis kwamen met een slag in het wiel van de mooie kinderwagen, begonnen we na te denken over een nieuwe oplossing. Dat was even zoeken, want vrouwtje is natuurijk bang dat ze hem laat vallen.

Nu kan hij al goed op haar schoot zitten maar ook dan zit hij wel vast aan haar. Hij vindt het geweldig om bij zijn oma op schoot te zitten want hoe klein hij is, hij bestuurt nu al de rolstoel. Dat kleine mollige vuistje gaat dan op het paddenstoeltje waarmee vrouwtje de rolstoel bestuurt. Ik ben dan vol aandacht waar ze heen gaan want je ziet babypuppy kijken, lachen en dan opeens schieten ze samen door het huis. Ik zoek wel op tijd dekking, en ben er inmiddels aan gewend.
Dikke pret, vinden zij dan! Mantelzorgman en ik vinden het iets minder, maar stiekem ook heel grappig. ‘Ze rijden nog eens de hele boel aan gort, zegt hij dan.

En nu is het dan zover. We hebben een fietsstoeltje gekocht met Nijntje erop. Niet om mee te spelen hoor. Nee dat is omdat babypuppy kan slapen in zijn nieuwe fietsstoeltje. Als hij dan te moe wordt dan ligt zijn kleine hoofdje met zijn dikke bolle wangetjes heel zacht op Nijntje. Zo lief. En als Nijntje eraf valt om dat babypuppy hem eraf trekt, nou dan raap ik hem gewoon op. Simpel hoor.

We zijn met het fietsstoeltje naar Wim en Dennis van Kleef gegaan, en zij hebben de constructie gemaakt voor het fietsstoeltje op de rolstoel. Vrouwtje lag in het ziekenhuis en toen ze thuis kwam was het klaar. Dat was toch een leuke verrassing. Een grote stang, waar zo het fietsstoeltje opgezet wordt en waarmee ze zo het stoeltje kan draaien. Babypuppy kan zo heel makkelijk dicht bij vrouwtje zitten. Ze hebben het gelast, wat dat dan mag zijn. Maar buitengewoon veilig zeiden ze. Erg belangrijk natuurlijk.

Babypuppy kijkt heel blij als we gaan wandelen en begint zelfs te praten tegen ons. Ik versta er geen snars van. Vrouwtje doet net alsof ze het verstaat en zit terug te praten. Maar ik geloof niet dat ze er iets van begrijpt.
Gelukkig snapt ze mij wel altijd gelijk, dat weet ik absoluut zeker. Vrouwtje en ik praten met elkaar zonder iets te zeggen. Zo, dat is iets om over na te denken hè.

Superblij kunnen we nu op pad met zijn drieën. De felle zon is nog een puntje voor babypuppy. En wat nu niet slim is van hem, hij wilt geen zonnebril op. Ook geen pet. We hebben het nog zo geprobeerd. Maar nee hoor. Iedere keer als vrouwtje de pet opzette trok hij hem weer van zijn koddige hoofdje. Hij is gewoon te klein om dat te snappen. Dus toen zijn we maar gegaan zonder pet en zonder zonnebril. Let op, dan komt straks het volgende, er moet een zonnescherm op de rolstoel gebouwd.
#BUTLER

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top