skip to Main Content
Broeken Kopen #zorgintensiefkind

Broeken kopen #zorgintensiefkind

Ineens zijn Timons broeken te kort. Eerder kon ik zijn kleding prima van te voren kopen, zodat we thuis rustig konden passen. Maar de laatste tijd heb ik er een paar keer goed naast gezeten wat betreft de maat. Timon is met zijn vijftien jaar ineens één meter zeventig. Hij kan eten als een …. (vul zelf maar in) maar groeien in de breedte ho maar! Maat honderdzeventig zakt ruim van zijn …. (juist ja).

Nu moet Timon dus wel mee om te passen. Dat vraagt om voorbereiding. De winkel waar ik voorheen goed kon slagen heeft geen speciale maten honderdzeventig. In ieder geval niet zo speciaal als Timon behoeft.
Dus zoek ik uit waar in de stad de winkel gespecialiseerd in spijkerbroeken van vele maten zit. Aan Timon vertel ik:
‘Timon gaat met mama in de auto naar de stad. We gaan daar broeken kopen. Eerst moeten we naar de winkel lopen en met de mevrouw van de winkel praten. Dan gaat Timon broeken passen in het pashokje. Dan moet mama betalen bij de kassa en dan gaan we met de auto weer naar huis. Als de broek niet past moeten we nog naar een andere winkel toe.’

Op zaterdagmorgen zorg ik dat we op tijd op zijn en klaar om te gaan, zodat we rond openningstijd bij de winkel kunnen zijn. Dan is het nog lekker rustig. Want dat betekent minder prikkels voor Timon. En ook kans dat we meteen geholpen worden en niet hoeven te wachten. Want -niet ingevulde tijd- is lastig!
Ik check voor de zekerheid bij huisgenoten of de muziek niet hard staat bij deze winkel, want ook dat is funest! Man en dochter verzekeren mij dat dat niet zo is.
Dus gaan Timon en ik samen op pad.

In de winkel leg ik aan de verkoopster uit hoe de vork in de steel zit. Ze doet heel goed haar best een broek te vinden die past. Maar na passen blijkt deze toch te ruim te zijn. Dan kan ze ons niet verder helpen. Ondertussen draait Timon lekker al geluiden makend en armen zwaaiend (ja, Ark van Noach en storm enzo) om mij heen. De verkoopster is zo vriendelijk mij te vertellen waar ik waarschijnlijk wel kan slagen. Het is niet ver lopen en ook hier worden we meteen geholpen. In deze winkel hebben ze lange kindermaten, dus ook maat honderdzeventig en dan ‘super skinny’. En warempel deze broek past en is zelfs lekker lang! Ik hoef het knoopelastiek maar een klein beetje aan te rijgen. Hoera! Van blijdschap koop ik er meteen vier. Enthousiast verteld de verkoopster mij dat er een kortingsactie is waar ik aan mee kan doen als ik tenminste ‘member’ word. Ik hoef ‘alleen maar’ mijn naam en e-mailadres te geven. Zo krijg ik altijd als eerste de leukste kortingen. Ach ja, waarom ook niet. Ik kan mij immers ook weer ‘heel eenvoudig’ uitschrijven voor de nieuwsbrief. De korting op de broeken haalt me overstag. Toch fijn, vier broeken voor nog geen honderd euro. Terwijl ik mijn pas opdiep heeft de verkoopster ‘gelijk al even het membership in het systeem gezet’. Wat een service!

Voldaan verlaat ik met Timon de winkel. Hij heeft heel goed meegewerkt met passen en dat is fijn! Kan hem het schelen dat mama net vier broeken in verschillende kleuren jeans voor hem gekocht heeft, die ook nog eens heel goed passen en niet te duur zijn!

Als ik hem vertel dat we lekker naar huis gaan om wat te drinken vraagt hij opgewekt: ‘met….?’

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X