Bouw je eigen dorp om samen oud te worden #zorgendoenwesamen

“Beter een goede buur dan een verre vriend?” Een bijzondere Texaanse vriendengroep heeft het allebei! De vrienden kennen elkaar al lange tijd en wat goed voelt, moet je koesteren en dus tilden ze die vriendschap naar een hoger level. Zij vonden een kaal stuk land aan de Llano River in Texas, schakelden een architect in en ontwierpen hun eigen dorp.

vriendengroep-1

Het dorp, ofwel ‘Llano Exit Strategy’, bestaat uit vier kleine huisjes, waarvan één functioneert als ontmoetingsruimte om gezamenlijk te koken, eten en lachen!
Het dorp is energiezuinig en milieuvriendelijk gebouwd. Zo wordt het regenwater opgevangen in enorme tanks en blijft de zomerhitte zoveel mogelijk buitenshuis door goede isolatie en het afdakje van de huisjes, dat zorgt voor koelte en schaduw.

Door het interieur vrijwel geheel van multiplex te maken, zijn de kosten zo laag mogelijk gehouden. De bouw kostte dan ook ongeveer €35.000 per huisje.
Alleen het ontmoetingshuis is ietwat ‘luxe’ gemaakt, omdat dat toch wel de ruimte is waar de vriendengroep de meeste tijd doorbrengt.

vriendengroep-2

Ik vind het wel een mooi initiatief waarbij enorm naar de toekomst gekeken werd. Samen oud worden en voor elkaar zorgen. Klinkt mooi. Het doet me zelfs een beetje denken aan de situatie waarin mijn zussen en ik zitten, met de zorg van mijn vader. Hemelsbreed wonen wij zo’n 300 meter om hem heen.

Ik stelde mijn collega’s van de redactie de vraag, wat zij van zo’n initiatief vonden. De meningen waren verdeeld. De een vertelde dat haar ouders zoiets al eens voorgesteld hadden en de ander vond het tien keer niks. Hoe zie jij dat?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top