skip to Main Content
Boekverloting – Zorg Op Recept. Doe Je Mee?

Boekverloting – Zorg op recept. Doe je mee?

Wij krijgen op de redactie heel veel boeken toegestuurd van – vaak – mantelzorgers die over hun zorg ervaringen hebben geschreven. Super leuk om inspiratie voor onze website uit te halen maar inmiddels is de stapel enorm hoog geworden. Tijd om een aantal exemplaren weg te geven aan onze trouwe lezers.

Hoe we dat doen? We gaan de komenden weken verloten! Soms hebben we 2 of 3 exemplaren, soms ook maar 1. Dus loten is wel zo eerlijk. Als je interesse hebt, geef dan even een korte reactie onder dit bericht op Facebook of op Twitter. Wij zullen dan alle namen op lootjes schrijven, in een pot doen en er een uittrekken. Vervolgens nemen wij contact op met de winnaar en zorgen we dat je het betreffende boek thuis ontvangt.

Deze week verloten we maar liefst 3 exemplaren van het boek ‘Zorg op recept’ van Jolanda van der Velden.

Het zal je maar overkomen: geen grip meer hebben op je eigen leven en alles wat daar dan mee samenhangt. Jolanda van der Velden heeft haar ervaringen op treffende wijze op papier gezet. Met humor weet ze het beladen onderwerp van onze zorg op een luchtige manier te brengen. In ‘Zorg op recept’ beschrijft ze gebeurtenissen die ze in haar werk als verzorgende heeft meegemaakt. Aansluitend is iedere keer een lekker recept te vinden. Jolanda is 55 jaar en al heel lang werkzaam in de zorg. Vooral de zorg voor dementerende ouderen is haar op het lijf geschreven. Jolanda wil haar lezers kennis laten maken met het begrip dementie. “Want zeg eerlijk: iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die deze ziekte heeft.”

Een stukje uit ‘Zorg op recept’: “Het is vrijdag. Ik heb een dagdienst en ik help de voedingsassistenten met het uitscheppen van de warme maaltijd. Op vrijdag wordt er altijd vis gegeten, een oude Katholieke traditie. Alles staat op tafel en na gelegenheid voor een gebed neemt de maaltijd een aanvang. Nu wordt er over het algemeen veel geklaagd over het eten door onze bewoners, al is het maar over iets wat ze niet herkennen, of gewoon om het simpele feit dat de smaak van mensen verandert of zelfs weg is. Ook dit is iets waar je met ouderen, en zeker pg-cliënten, rekening mee moet houden.
Hier en daar worden de mensen die niet zelf kunnen eten geholpen met de inname van de maaltijd. Ook wordt er geprobeerd om een gezellige sfeer te creëren tijdens de maaltijden en een leuk gesprek te starten. Alles loopt uiteindelijk soepel en het lijkt zelfs gesmaakt te hebben. Nou, dat is prachtig. In een gesprek aan tafel noemt iemand het woord vis, en daar gebeurt het!”

In de loop van de week maken we via sociale media bekend wie het boeken gewonnen hebben. Niet gewonnen? Het boek is ook gewoon te bestellen via DEZE LINK. 

Succes en tot volgende week!

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller,  echtgenote, moeder en sinds kort ex-mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en oprichter van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X