skip to Main Content
Boektip: Te Jong Voor Dementie #ftd

Boektip: Te jong voor dementie #ftd

Toen Ingrid van Spittael een puber was had ze al het voornemen ooit een boek te schrijven. Ze had daarbij nooit gedacht dat dat boek zou gaan over de ongeneeslijke ziekte van haar eigen echtgenoot Leo die  op 63 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van jong-dementie.

Stel het je zelf even voor. Je bent 50 en er leeft een sluipend monster in je hoofd. Onmerkbaar en pijnloos maakt het je hersenen stuk. Het vernietigt je intelligentie, je empathisch vermogen, je mogelijkheid tot communiceren, lief te hebben of gewoon jezelf te zijn. Dat is wat er gebeurt als je frontotemporale dementie (FTD) hebt. Ingrid schrijft in haar boek hoe de ziekte het leven van haar man is gaan beheersen.

 

Je kunt het boek bestellen via deze link

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X