skip to Main Content

Mantelzorgelijk is al ruim twee jaar het grootste platform voor en door mantelzorgers. Honderden mantelzorgers hebben hun emoties, ervaringen en tips met ons gedeeld. Hier zie je een overzicht van mensen die regelmatig voor Mantelzorgelijk hebben geschreven.

 

 

 

André Beerda is freelance journalist. Hij werkte bij programma’s als Man Bijt Hond, Netwerk en Altijd Wat. Maar André is vooral de zoon van Jaap, die al zeker 8 jaar Alzheimer heeft. En van Fenny, die al die jaren zo goed voor Jaap zorgt dat hij nog steeds thuis kan wonen. Over hoe bijzonder die alledaagse zorg kan zijn, gaan zijn blogs.

 

 

Anniek Kramer is coach, HR adviseur en mede-auteur van het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie’. Via vrijwilligerswerk kwam zij in aanraking met dementie. Haar beide – inmiddels overleden – ouders werden er door getroffen. Nu blogt zij over hetgeen haar op dit onderwerp raakt.

 

 

annette de bus
Annette de Bus is nabestaandenbegeleider, fondsenwerver en tekstenmaker. De afgelopen tien jaar is ze daarnaast vooral in de weer als mantelzorger. Sinds het overlijden van haar vader in 2014 heeft ze alleen nog de zorg voor en om haar dementerende moeder die in een gesloten woongroep woont. In haar blogs verhaalt ze over haar bezoekjes aan haar moeder en haar verwondering en soms ergernis over de zorg.

 

bianca-de-vries

Bianca de Vries is intuïtief leiderschap trainer, verwoed schrijver en deler van persoonlijke ervaringen met de buitenwereld. Daarnaast is zij mantelzorger van een vader met de ziekte dementie. Een dankbare, maar soms ook pittige rol. Die ervaringen deelt zij graag met anderen, zodat zij daar misschien iets voor zichzelf uit kunnen halen om de rol gemakkelijker te maken voor zichzelf.

 

 

camiel-derx-en-jordy

Camiel Derkx heeft een bijzondere relatie met zijn broer. Jordy is meervoudig gehandicapt. Hij woont en werkt op zorgboerderij De Witte Hoeve. Camiel is Jordy’s jongere broer. Hij zit op de kunstacademie in Den Bosch en woont op kamers. Elke avond bellen ze met elkaar om te praten wat ze hebben gedaan, wat ze hebben gegeten, wat ze gaan doen en over andere koetjes en kalfjes. Het eerste stripalbum van Mijn gehandicapte broer & ik bevat grappige verhalen, die zijn gebaseerd op waargebeurde gesprekken, uitspraken en belevenissen.

 

Carlo van der Vegt is tekstschrijver van Nederlands-, Engels- en Duitstalige liedjes, cursiefjes, columns en gedichten.

 

 

 

kwint_1

Christiaan Kwint is de vader van Kamil, een ernstig meervoudig gehandicapt jongetje. Als raadslid en voormalig wethouder van de gemeente Heerhugowaard kent hij de politieke dimensie van alle veranderingen in de zorg. Christiaan heeft een eigen blogsite en is actief op social media. Op twitter vind je hem onder de gebruikersnaam @ckwint.

 

 

Dorothé Boots is moeder van twee zonen waarvan de oudste gehandicapt is. Ook coacht zij ouders en broers en zussen van gezinsleden met een (verstandelijke) beperking. Zij schrijft over de gebeurtenissen thuis, maar ook over de coachvragen die zij haar praktijk krijgt. www.maydcoaching.nl

 

 

Eleonora de VriesEleonora Helderman was mantelzorger van haar AlzheimerMam tot zij overleed. – GeluksMoeder van MooieZoon en BeautyDochter in een EeuwigFijnGezin, – Creatieveling in Proces, – WoordenHusselaar, – IndividueeltotVerbindingsDenker, – AllesVoeler, – VogelGenieter, – NatuurLiefhebber, – Muziek- en Stilte-Beminner – Gastblogger van Mantelzorgelijk.nl

 

 

Gerdien BreimerGerdien Breimer is zelfstandig professional en schrijver-in-wording. Haar moeder van 92 jaar heeft Alzheimer en woont sinds maart 2015 op een gesloten PG-afdeling. Hun band was niet hecht en warm. Haar dementie heeft dat veranderd. Het heeft de afstand tussen hen verkleind en daar is ze blij mee. Op Mantelzorgelijk schrijft ze over de dingen die haar opvallen en raken tijdens haar bezoeken aan haar: ons moeders.

 

 

jet-van-swietenJet van Swieten is schrijver, journalist, blogger en kunstenaar. Zij is mantelzorger voor haar man, die te maken heeft met de onzichtbare beperkingen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na een herseninfarct. In haar blog maakt zij het onzichtbare zichtbaar.

 

 

john-gru%cc%88terJohn Grüter is organisatieadviseur en mantelzorger. Hij gelooft in de combinatie van de menselijke maat met zo eenvoudig mogelijke technologische oplossingen. John zorgt, samen met zijn vrouw, voor zijn vader (1925, vitaal maar zeer slecht ziend) en schoonmoeder (1935, vitaal met cognitieve problemen).

 

 

jolanda-bosDe hobby van Jolanda Bos is het schrijven van gedichten. Door haar schrijven verwerkt zij haar gevoelens. Jolanda: “Ik kan mij ook heel goed verplaatsen in een andermans gevoel waardoor mij vaak gevraagd word een persoonlijk gedicht voor ze te schrijven. Doordat mijn vader Alzheimer heeft en mijn moeder de grootste zorg draagt heb ik zeer veel repect gekregen voor de mantelzorgers.”

 

 

karin-de-smitKarin de Smit is getrouwd en moeder van twee zonen. Als coach ondersteunt zij mensen die overbelast zijn geraakt door verlieservaringen, mantelzorg en/of de combinatie van werk en privé. Tot 2013 zorgde Karin voor haar moeder, die de ziekte van Alzheimer had, gezorgd. Op Mantelzorgelijk deelt Karin tips en handvatten uit haar beroepspraktijk en persoonlijke leven.

 

 

Kirstin Bischof

Kirstin Bischof  is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft in het onderwijs gewerkt maar is nu thuis om voor haar kinderen te zorgen. Kirstins zoon Bram is meervoudig gehandicapt, dochter Gwen is hoogbegaafd. Kirstin geeft ons een kijkje in haar bijzondere maar gezellige gezin met alle hectiek die erbij hoort.

 

 

Krista Okma werkt als adviseur Positief Opvoeden bij het Nederlands Jeugdinstituut en is schrijfster van kinderboeken. Thuis is ze moeder van drie kinderen van 8, 7 en 4 jaar. Haar dochtertje Kate (4) heeft het zeldzame Pitt Hopkins syndroom, en is lichamelijk en mentaal gehandicapt.

 

 

linda van der niet

Linda van der Niet is mantelzorger. Ze heeft twee puberdochters. De oudste, Daan, heeft klassiek autisme en een verstandelijke beperking. Linda begeleidde daarnaast haar schoonmoeder, die aan de ziekte van Parkinson leed en begin 2014 stierf. Vlak daarna werd bij Linda’s man André darmkanker geconstateerd in een vergevorderd stadium. Na een intensieve behandeling gaat het weer beter met hem.

 

 

Marlies Verdoodt

Marlies woont in België. Ze zorgt samen met haar zus voor hun steeds zieker wordende ouders. Schrijven geeft haar kracht en rust. Ze geeft woorden aan de spreidstand tussen kleine kinderen en zieke ouders, maar ook aan heel andere dingen uit haar leven. Lees meer op haar Facebookpagina en blog zinnenstebuiten.

 

 

Mayke de Vries is na een carrière in de zorgsector nu full time mantelzorger voor haar partner met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Zij schrijft op Mantelzorgelijk over de veranderingen in hun beider leven.

 

 

 

 

Mirjam Weber is een mensenmens, werkzaam in de welzijnssector en oud-verpleegkundige. Zij zorgt als mantelzorger voor haar moeder, twee ooms en haar schoonvader, de jongste is 86. Daarnaast is zij het gestart met de Facebookpagina Zorg met het hart. Zij schrijft regelmatig verhalen over en uit de zorg, om op deze manier de zorg positief onder de aandacht te brengen.

 

 

Nadja van Kessel

Nadja van Kessel (27)  is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken. Voor Mantelzorgelijk schrijft ze over haar leven als jonge mantelzorger.

 

 

Nicolien Reith is moeder, mantelzorger én mantelzorgmakelaar. Voor Mantelzorgelijk deelt ze verhalen uit haar leven en werk.

 

 

 

Priscilla van LieropPriscilla van Lierop is auteur, spreker en levensgenietster. Zij geeft trainingen over persoonlijk leiderschap en de zeven eigenschappen van veerkracht.

 

 

 

ramona-embrechts

Ramona Embrechts deelde via Mantelzorgelijk haar dagboekaantekeningen over haar ouders. In tien delen waren we van dichtbij getuige van alle zorgen en emoties rond het ouder worden.

 

 

 

sarah-blomSarah Blom is ouderenpsycholoog. Het is haar missie om de ‘binnenwereld’ van de mens met dementie, de naaste en zorgprofessional te onthullen. Zodat we met meer begrip en kennis eindeloos véél voor hen kunnen betekenen.  Achter het gedrag gaat een rijke belevingswereld schuil. Als we haar kennen, worden de mogelijkheden immens. Door middel van muziek, theater en psychologie neemt Sarah ons mee in deze bijzondere wereld. Voor meer info: www.oudwordenmetzorg.nl

 

Viroen Soebebar portretfoto

Viroen Soebedar is 20 jaar en studeert aan de HVA/HES . Naast zijn studentenleven heeft Viroen nog een totaal ander leven. Hij is namelijk mantelzorger voor zijn moeder. Met zijn Facebook pagina Jonge Mantelzorger vraagt hij aandacht voor mantelzorgers in het algemeen. Dat doet hij door blogs te schrijven over zijn leven als jonge mantelzorger.

 

 

Willem Kroon was jarenlang mantelzorger van zijn ouders. Inmiddels zijn zij er niet meer, maar hij  denkt nog veel aan ze. Bovendien zorgt hij voor zijn schizofrene broer Kees – en daar blogt hij regelmatig over.

 

 

Heb jij ook zin om te schrijven voor Mantelzorgelijk of je bestaande mantelzorg-verhalen via het platform te delen? Wij horen graag van je! Stuur een mailtje naar info@mantelzorgelijk.nl en we bedenken samen welke vorm het beste bij jou past!

 

Back To Top
X