skip to Main Content

Bloemen estafette. Doe je mee?

Afgelopen donderdag kwam ik thuis van even snel een boodschap doen tussen alle hulptelefoontjes door en ik sta nog niet binnen of de bel gaat weer. Een bloemist die, als ik de deur opentrek in een drafje naar zijn auto terug loopt. Over zijn schouder roept hij: Asjeblieft, voor jou en veel plezier er van.  Voor mijn voordeur ligt een feestelijke bos bloemen.

Ik ben blij verrast als ik de naam en de tekst van de gulle gever op het kaartje zie staan…  Tadaaaaah, voor Jou! Liefs, Aletta.

Hoe leuk is dat! Ik bel Aletta meteen even op om haar te bedanken en om te vragen waar ik dat aan te danken heb. Aletta zei: “Ik wilde gewoon iets doen van mantelzorger tot mantelzorger. Zou het niet leuk zijn als we daar een trend in zetten? Elke mantelzorger geeft een bloemetje door aan een andere mantelzorger in haar netwerk.”

Ik word hier echt heel blij van en zie het meteen voor me. Binnen een paar weken heeft elke mantelzorger in deze zorgelijke en best sombere tijd een mooie bos bloemen op tafel staan. Voor de nodige vrolijkheid en het gevoel dat je gewaardeerd wordt.

Ik weet meteen wie ik een mooie, kleurrijke boeket ga sturen en ik hoop dat deze mantelzorger het bloemetje dan weer over geeft aan de volgende mantelzorger. Ik hoop dat iedereen mee doet. Al is het alleen maar om dat fijne gevoel tussen al je zorgen door. Zo belangrijk om het te kunnen vol houden. Ik wens jullie allemaal mooie bloemen!

 

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X