skip to Main Content
De Blik Van Een Ander Kind #mantelzorggeluk

De blik van een ander kind #mantelzorggeluk

Meryem (36) vertelt over een mooi moment in de zorg voor haar dochter (5):

“Een paar weken geleden was samen met mijn dochter op bezoek bij een vriendin. Mijn dochter heeft een geestelijke en ook lichamelijke beperkingen. Dat zie je meteen. Vaak krijgen we vreemde, afstandelijke blikken van mensen die ons niet kennen of mensen die haar voor het eerst zien.

Maar niet op deze dag. Mijn vriendin kent mijn dochtertje al en gaat heel natuurlijk en liefdevol met haar om. We zaten samen op de bank en mijn dochtertje speelde op mijn schoot.

Toen kwam de kleinzoon van mijn vriendin binnen. Dit jongetje is even oud als mijn dochter, ook vijf. En hij had haar nog nooit gezien. Zijn eerste reactie heeft me zo ontroerd.

Zodra hij haar zag, rende hij naar haar toe en gaf haar een zachte kus op haar wang. Daarna rende hij naar zijn oma en zei: “Oma, oma, wat is ze lief!” Ik vond het een prachtig moment om te zien dat jonge kinderen helemaal over beperkingen heen kunnen kijken en alleen zien wat er werkelijk belangrijk is.”

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X