skip to Main Content

Bij het eten… #mantelzorgfrustratie

Martine van den Beukel vertelt: “Het zorgen voor mijn man, die beginnende dementie heeft, gaat in veel opzichten goed. We hebben een manier gevonden waarop we liefdevol en met respect met elkaar omgaan, ik met hem en hij ook met mij, we zijn allebei heel blij met hoe het gaat. Maar er is één moment op de dag dat me iedere keer frustreert, namelijk koken en samen eten.

Iedere dag als ik kook, doe ik moeite om iets te maken wat hij lekker vindt. En als het dan klaar is en we zitten aan tafel, kijkt hij me zo aan, van “wat is dit nou?!” Vaak twijfelt hij, wil het niet eens proberen. En dan zegt hij ook: “Ik ken dit allemaal niet, ik hoef het niet.” Later, als hij het opeent, herkent hij de smaak en het gerecht.

Maar die gesprekjes, die afwijzing van hem… dat vind ik zo vervelend, voor ons allebei. Ik weet niet hoe ik dit anders aan kan pakken.”

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X