Hoe leg je iemand met dementie uit wat dementie is? #oproep #dementie

Oproep

Via de besloten Facebook groep Dementie Vandaag kwam ik de volgende vraag van Ingrid tegen:

Om te kunnen accepteren, moet je het kunnen begrijpen, weten, voelen wat je hebt. Wat er met je gebeurd? Waarom je situatie zo anders geworden is.
Een uitdaging voor ieder met Dementie.

Mijn vader kan enorm helder zijn, hij heeft Lewy Body Dementie in een ver gevorderd stadium, en hij stoeit met dit ‘aanvaarden’. Hij wil de naam van zijn ziekte bijvoorbeeld onthouden. Begrijpen wat hij nog wel kan. Een gesprek met hem hierover kan goed.

Weet iemand of er eenvoudig beeldmateriaal beschikbaar is, een eenvoudige flyer of iets anders? Geschikt voor iemand met Dementie, en specifiek dit ziektebeeld – met als doel ‘een houvast en ruggensteuntje’, om samen (af en toe in een gesprek daarover) te bekijken.
Heeft iemand hier ervaring mee, het anders opgelost? Tip? Advies?
Dank vast.

Nieuwsgierig als ik ben dook ik meteen internet op, om te kijken of er ergens een artikel of een aantal suggesties te vinden waren. Tot mijn grote verbazing kon ik niets vinden. Het lijkt me toch stug dat Ingrid de enige is die hier tegenaan loopt. Heb jij tips of ideeën, laat het ons alsjeblieft onder dit bericht weten of stuur een mailtje naar info@mantelzorgelijk.nl

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Beste Marjolijn,

    Goed dat je deze vraag hier aandacht geeft. Vanuit mijn rol bij Alzheimer Nederland heb ik wat ideeën: Op de website dementie.nl staat een artikel ‘uitleg over Lewy body dementie’. Zou dit hem helpen? Daarnaast kan ik ook zeker de ‘hartekreten van mensen met dementie’ aanraden. Een pdf die je kunt downloaden en printen. En die kunnen dienen als gesprek met hem. Het is opgeschreven en opgesteld voor en door mensen met dementie (niet specifiek Lewy body). Deze vind je hier: http://www.alzheimer-nederland.nl/kerngroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top