skip to Main Content
Beloofd Is Beloofd #Wlz #HomeInstead

Beloofd is beloofd #Wlz #HomeInstead

Mevrouw Hendriks is 82 en de wanhoop nabij. Vijf jaar geleden kreeg haar man Joop een hersenbloeding en sinds die dag verzorgt zij hem. Ooit hebben ze elkaar beloofd tot het bittere einde voor elkaar thuis te zullen zorgen. Nu doet ze dit samen met de thuiszorg.

Lieve meiden hoor, daar niet van, maar het zijn steeds weer andere gezichten en telkens opnieuw moet zij haar verhaal doen. Ze komen drie maal per dag maar ook daar is geen peil op te trekken want ze komen en gaan wanneer het hun uitkomt. Zij kunnen er ook niets aan doen want ze hebben het erg druk, maar het betekent wel dat mevrouw Hendriks regelmatig zelf haar man moet verschonen of dat ze nog twee uur moet wachten voordat ze hem helpen bij het opstaan.

Klantadviseur van het zorgkantoor

De laatste tijd gaat het slechter met Joop, hij vergeet van alles en is ook erg onrustig. Ze vindt het ook niet langer veilig dat hij alleen isdus komt ze zelf ook bijna niet meer onder de mensen. Toen ze hier laatst met de huisarts over sprak zij die dat haar man vermoedelijk dementerend is en heeft haar verwezen naar het CIZ voor een verpleeghuis indicatie. Gelukkig werd ze daar doorverwezen naar een klantadviseur van het zorgkantoor , een prettige en kundige dame die haar ook een heel andere mogelijkheid voorlegde.

Vaste medewerkers, vaste tijden

Ze vertelde over het Modulair Pakket Thuis waarmee zij niet langer afhankelijk is van één zorgaanbieder maar zelf haar keuzes kon maken. Ze noemde Home Instead Thuisservice, een organisatie die ervoor zorgt dat er altijd vaste medewerkers komen op vaste tijdstippen die zij wenst. Bovendien kunnen ze meer uren leveren. Bijvoorbeeld wanneer ze zelf eens een middagje naar een vriendin of naar de stad zou willen.

Beloofd is beloofd

Mevrouw Hendriks heeft inmiddels al meer informatie over Home Instead ingewonnen en positieve recenties gelezen en gaat nu snel een afspraak maken. Hoe eerder het geregeld kan worden hoe beter, want haar Joop opbergen in het verpleeghuis zou ze zichzelf nooit kunnen vergeven. Want beloofd is beloofd nietwaar, tot de dood ons scheidt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X