skip to Main Content
Belgisch Zorghuis Voor Kankerpatienten En Hun Mantelzorgers

Belgisch zorghuis voor kankerpatienten en hun mantelzorgers

Kankerpatiënten kunnen binnenkort terecht in het Zorghuis Limburg in Koersel om de zorgen even te vergeten en op krachten te komen, maar ook om mantelzorgers even te ontlasten. Het Zorghuis opende vandaag officieel de deuren in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V).

Het Zorghuis ligt midden in de natuur. “Ideaal voor kankerpatiënten om de ziekte even los te laten en te genieten van de omgeving”, zegt voorzitster van Zorghuis Limburg, Suzy Van Ende. “Vrijwilligers bieden dag en nacht praktische hulp en een luisterend oor aan de gasten.”

Er is plaats voor vier gasten. Kankerpatiënten kunnen omwille van uiteenlopende redenen een verblijf aanvragen. “Alleenstaande patiënten vinden in het Zorghuis de extra omkadering die ze in de eigen thuissituatie soms missen”, aldus Van Ende. “En voor patiënten met mantelzorgers kan het mogelijkheden bieden om de mantelzorgers tijdelijk te ontlasten.”

Derde Zorghuis
De kostprijs is veertig euro per dag, waarvan een gedeelte door de meeste mutualiteiten wordt terugbetaald. Zorghuis Limburg is, na Oostende en Gent, het derde huis waar mensen met kanker tot rust kunnen komen.

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller,  echtgenote, moeder en sinds kort ex-mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en oprichter van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X