skip to Main Content
Beers Wereld: Totale Vermoeidheid

Beers wereld: Totale vermoeidheid

Het was nog donker toen ik zacht geluid hoorde van Beer die naast mijn kamer slaapt. “Beer, slapen!”, probeerde ik op goed geluk met zo min mogelijk energie te zeggen, in de hoop dat hij stil werd en ik nog even een uur kon slapen.

5 uur in de ochtend gaat zelfs mij wat te ver om de dag te beginnen.

Het zou ook een gekke dag worden waarin Beer in de middag wordt opgehaald door zijn opa en oma om zowaar een hele week naar een vakantiehuisje te gaan. Ik kan me niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst langer dan 3 dagen niet bij mij is geweest, dus ik heb er wel een beetje naar uit gekeken. Gelukkig weet zijn oma goed hoe ze met Beer moet omgaan en kan hij lekker elke dag lange wandelingen maken met opa.

De afgelopen week merkte ik bij Beer al wat extra vakantiespanning oplopen. In de auto op weg naar het bos belde hij oma op om zo er achter te komen wanneer hij daar dan zijn cijfers zou gaan krijgen. Ik werd ook meerdere keren per dag ondervraagd of hij op dinsdag dan daar naar de Hema zou gaan voor een gouden opblaas 3. Mijn antwoord werd wat eentonig; dat oma en opa dat met hem zouden gaan bespreken. Ze maken vast wel een goed schema voor je. Het leek dat Beer hierdoor even wat rust kreeg in zijn hoofd, maar aan zijn gespring en geluiden te horen merkte ik dat met het uur de spanning erger werd.

Het inpakken van zijn tas en het vragen of hij zijn ijsbeer bij zijn tas wil leggen zorgt er altijd voor dat hij bevestiging krijgt dat hij daadwerkelijk gaat logeren. Maar dat hij nu langer weg gaat dan een weekend was duidelijk aan hem te merken. Op de trampoline in de tuin hoorde ik hem achter elkaar zeggen “even spelen, lekker thuis”. Ik kreeg er een verdrietig gevoel van wat samen ging met een vorm van dankbaarheid dat hij een weekje in een omgeving gaat zijn met een zwembad en rust.

Een zwaar gevoel van totale vermoeidheid, die ik al jaren goed kan onderdrukken, kwam een klein beetje naar boven drijven. Maar zo als ik altijd al doe, drukte ik dat snel weer weg want het zusje is ook gewoon nog thuis, de honden moeten straks weer uitgelaten worden, ik had een afspraak staan met het centrum, gespecialiseerd in autisme, over welke behandeling ze gaan starten voor Beer en ik moet ook nog even 3 schilderijen klaar maken voor verzending naar een kunstbeurs in New York. Dat moe zijn dat bewaar ik nog wel even voor als het zusje over een paar dagen ook even naar haar vader gaat en de doeken in het vliegtuig zitten.

Toen het tijd was om te gaan huppelde Beer naar buiten, op weg naar zijn weekje vakantie. Ik zwaaide ze vrolijk uit en ging naar binnen om de rest van de dag te kunnen doen.

Af en toe kijk ik op internet naar vakantiehuisjes op een park waar, door de honden en de ligging, wel erg veel geld voor neergelegd moet worden. Vakantiegeld krijg ik niet dus moet ik het maar zien te regelen dat ik het van een spaarrekening af kan halen. En wil het nou net dat het zusje na de vakantie naar de middelbare school gaat en er nog een laptop gekocht moet worden. Ook is ze binnenkort jarig en blijkbaar verwachten 12 jarigen dat ze dure stokjes krijgen voor in hun oren, wat ik er niet uit vind zien, maar het belangrijkste is dat ze 180 euro kosten. Mooi niet dus, maar een weekje een huisje in Nederland huren voor zo’n 1000 euro en altijd bekaf terug komen gaat het ook niet worden, ben ik bang.

Misschien is het ook maar beter zo en doen we gewoon leuke dingen af en toe. Goedkoop in een tentje zitten is helaas met alle herrie die Beer maakt ook geen echte ontspanning voor mij.

Ik schud de laatste schuldgevoelens van mij af terwijl het zusje met haar ov chipkaart zelf een vriendinnetje met de tram gaat ophalen en ik rij naar het behandelcentrum voor autisme met een gevoel van rijkdom over het zusje wat zo goed zelfstandig haar vakantiedagen aan het invullen is en opluchting over de toekomst die nog op allerlei manieren kan worden ingevuld.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X