skip to Main Content
Beers Wereld: Lawaai Klaar #autisme

Beers Wereld: Lawaai klaar #autisme

Als je langs ons huis loopt en je denkt, goh,wat hoor ik toch…? Dan zal het vast en zeker Beer zijn die vrolijke geluiden uitbrengt. Niet allemaal zijn ze even muzikaal gevoelige hoogstandjes. Nee, de meeste klinken eerder als een soort oerkreet combi van een paard, een schaap en een monster. Door elkaar.

Nou doet ie dat al een langere tijd, je zal wel denken dat ik in herhaling val. Mij valt het op dat het toeneemt met de tijd. Met variatie van bijvoorbeeld tegelijkertijd ergens hard tegenaan kloppen.

Sluimerstand

Heel veel gaat langs mij heen vanwege een soort oververzadiging aan dagelijkse input in mijn persoonlijke computer. Ik sta dan tijdelijk in de sluimerstand om wat energie te krijgen. Maar als die input aan lawaai te erg door blijft gaan wil die computer nog wel eens crashen.

Gister kwam Beer met de taxi thuis vanuit zijn stage plek. Ik weet dan niet hoe zijn dag is geweest maar kan alleen zien en ervaren of deze stressvol was of relaxed. Gister steeg Beer zowat op in een zilverkleurige regenboograket met sterretjes. Zo hard ging hij.

Dwars door de muren

Nu is het de laatste tijd zo gezellig dat zijn zusje weer van haar bed naar mijn bed is verhuisd. Ze kan niet meer slapen vanwege “drillboorbeer”. Het gaat dwars door de dunne muren van ons huisje heen en begint al voor 6 uur in de ochtend tot laat in de avond. Gelukkig slaap ik al eeuwen met oordoppen en merk ik het pas als ik er eentje in de ochtend uit plop. Zelfbescherming noem ik dat.

Wonderpil

En nu is het genoeg. Na het lezen van verhalen over wel of geen medicatie voor een kind met autisme merkte ik dat ik bijna ging verlangen naar een wonderpil die alles rustig zou maken.

Ik was bijna vergeten dat Beer toen hij 6 was een opgeblazen hoofd kreeg en juist agressief werd van zes maanden proef antipsychose druppeltjes. Een medicijn voor autisme is er niet. Geschrokken heb ik waarschijnlijk toen tegen de psychiater gezegd dat ik geen pillen meer hoef uit te proberen voor Beer.

Mama is een beetje…

Dus ik zei tegen Beer, gisteravond toen hij naast me zat op te stijgen, op een bankje in het bos; “Beer, nu is het klaar met lawaai!” Beer zei zoals vaker: “Mama is een beetje..” Ik moet dan moe, zat of verdrietig zeggen maar nu zei ik tegen hem dat ik gewoon geen lawaai meer wil. Dat we anders niet morgen dat ene cijfer 3 gaan kopen.

Ik merkte dat dat wel even binnen kwam en hij was zeker tien minuten stil. Daarna gaf hij zijn grote lichaam een duw en sprintte het bos uit met 2 honden achter hem aan gerend.

Bij de auto keek hij om en herhaalde nog even het hele schema voor morgen met natuurlijk die kaart 3.

Ff Checken of dat nog wel door zou gaan.

Lawaai klaar!

Vanmorgen sloop ik uit mijn bed, Beer’s zusje lag nog te slapen en ik hoorde Beer weer lekker bezig achter zijn computer.

Ik heb weer streng gezegd: Beer, lawaai klaar!

En meteen daarna heb ik in de school-Beren app gevraagd of zij daar ook mijn anti-lawaai woorden willen herhalen voor extra effect: Lawaai klaar!

Zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X