skip to Main Content
Beers Wereld – Hitteplan

Beers wereld – Hitteplan

Omdat we gisteren per ongeluk een al eerder gepubliceerd blog van Beers moeder plaatsten, maken we het vandaag goed met een nieuwe Beers wereld…

Toen Beer kleiner was moest ik altijd gokken of hij het warm of koud had.

Aan de kleur van zijn wangen kon ik wel afkijken of hij het warm had en later aan het zweet op zijn voorhoofd en oksels.

Maar toch gaf hij het zelf niet aan wat vaak een licht schuldgevoel bij mij gaf omdat ik te laat merkte dat hij het op de trampoline wel erg heet had met zijn trui nog aan.

Of zag ik te laat dat hij blauwig zag toen hij maar niet uit de zee of het zwembad wilde komen.

Ik denk dat de wijze van communiceren er toen nog niet was zoals hij die nu toch heeft weten te ontwikkelen. Of hij voelde warm en koud gewoon minder net zoals zijn pijn grens absurd hoog was. Hij liep lachend verder met een behoorlijke jaap in zijn knie, mij bleek van schrik achter latend.

Ook trok Beer grappig genoeg zijn kleren met gemak uit bij min 4 omdat hij wel even lekker in de zee wilde gaan rennen. Kortom, het weer was alleen vervelend bij regen want dan kan je nat worden. Verder trok hij zich er niet zoveel van aan.

Nu het een paar dagen behoorlijk warm is geweest, laat hij dat steeds beter merken. “Heb je het warm”!! hoor ik hem vaker zeggen. Ook zie ik hem demonstratief wapperen met zijn T-shirt na een wandeling in het bos om wat lucht er onder te krijgen. In de auto gaat hij met zijn gezicht voor de airco zitten om maar verkoeling te kunnen krijgen en in de tuin spelen was de afgelopen dagen ook geen feest.

De gordijnen die ik dicht heb getrokken in zijn kamer heeft hij dan ook dicht gelaten terwijl hij die vroeger open had gerukt met een frustratie dat gordijnen overdag open horen, hoor!

Ik heb een kleine ventilator op zijn bureau gezet waar hij dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Ik denk dat hij de frisse lucht ook fijn aan vindt voelen aan zijn huid. Of hij houdt gewoon nog steeds van draaiende dingen.

Ik verdenk Beer er wel van dat hij nog wel onder zijn dons blijft liggen, ookal waren het 2 plaknachten achter elkaar. Ik geloof dat hij nog wel enige vorm van houvast nodig heeft met die verwarrende weersomstandigheden.

In de lente waren er ook een paar hele warme dagen waarvan hij niet zo goed wist waarom mensen gingen roepen dat het zomers warm was. Het is lente! Belachelijk. Zomertijd die in de lente begint. Ook zoiets.

Vanmorgen ging hij met een stuk frisser weer wel in korte broek naar de dagbesteding. Ik had hem maar een trui aangegeven met sandalen aan zijn voeten. Koud had hij het gelukkig niet maar ik merkte wat onrustig gedrag. Gaan we weer vanmiddag zwemmen? Of toch maar in de tuin spelen, hoorde ik hem zowat denken.

“In september wordt het”? ” Herfst Beer” zeg ik. De zomer is ook niet altijd even voorspelbaar. Helaas.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X