skip to Main Content

Beers wereld: een leven zonder vrienden of social media

Gezien het feit dat iemand als Beer geheel tevreden is met een leven zonder vrienden of sociale media, kan hij toch op een bepaald vlak behoorlijk sociaal zijn.

Beer vond het bijvoorbeeld erg grappig om iedereen op feestjes in een kringetje te zien zitten.

Toen hij klein was wilde hij je nog wel eens lief maar dwingend terug op een stoel zetten als je net een glaasje prik of wijn met een nootje wilde pakken.

Hij ging graag in het middelpunt staan van de ontstane cirkel, springend van vreugde en leunde wel eens tegen iemand aan die totaal vereerd was dat deze prachtige Beer met autisme hem had gekozen boven iemand anders. 

Beer leunde gewoon even tegen een “object” zoals ik het leerde en kon de mooie lijn met mensen zo eens goed overzien. 

Het hielp dat ik uit een grote familie kom met veel kleinkinderen en dat er veel samen gevierd werd. Mijn moeder deed altijd erg haar best om elk kind in de schijnwerpers te zetten en ze nodigde gelijk ook de buren uit. Zo was bijvoorbeeld oud en nieuw na 12 uur super gezellig met de halve straat die bij ons voor de afterparty kwam. Toen zag ik mijn ouders trouwens voor het eerst aan de champagne.

Zo waren er jaarlijks de terugkerende feesten zoals paaseitjes zoeken, kerstmis vieren, verjaardag oma, verjaardag opa en zomaar een middag thee drinken wat ook best gevierd mag worden.

Helaas is het grote ouderlijk huis verkocht en leven opa en oma niet meer. Als we langs het huis rijden, zie ik Beer altijd even opzij kijken en heel soms zegt hij “dag ouwe huis”.

Ook merk ik dat hij steeds vaker in mijn computer naar oude filmpjes kijkt die mijn broer altijd gemaakt heeft. 

Hij geniet daar enorm van en bekijkt ze steeds opnieuw. Beer heeft sowieso een ijzersterk geheugen en ik verbaas me vaak over hoeveel hij nog weet van vroeger.

Alle broers en zussen zijn de stad uit verhuisd maar als er iets gevierd kan worden verzet ik gelijk alle afspraken zodat we naar de feestvarkens kunnen rijden over de snelwegen die Beer alvast ergens in mijn mobiel heeft zitten tikken.

Sinds een jaar eet hij ook graag een stuk taart of twee. Ik zie op zijn computer vaak een foto van de hazelnootslagroom taart verschijnen waar hij dan een passend kaarsjes cijfer bij bedenkt.

Soms voel ik me schuldig dat ik zelf niet bij elke verjaardag een huis vol heb zodat Beer nog meer feesten mee kan maken. Gek genoeg vindt hij zijn eigen verjaardag leuker als we naar een winkel en een binnenspeeltuin ofzo gaan.

Ik denk dat ik er nog even de energie niet voor heb maar ik zet in op later en dat het maar feestelijk zal gaan worden!

Dus aan mijn familie en vrienden; blijf alles gewoon vieren en nodig ons graag uit, Beer zal ziels gelukkig zijn. Mocht je dan een cijfer ballon hebben, geef die na afloop aan Beer, dan is het feest helemaal compleet.

Hij verheugd zich nu al zeer op het kerstfeest.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X