skip to Main Content
Beer Op De Camping #beerswereld #autisme

Beer op de camping #beerswereld #autisme

“Met een gezellig vol geladen auto gaan we naar een mooi huisje op de Veluwe voor een welverdiende vakantie.” Die zin spookte door mijn hoofd terwijl ik de weg volg vanaf mijn verouderde TomTom.

Beer zit naast me die telkens dezelfde filmpjes herhaalt op mijn telefoon. Het gehele schema per dag zegt hij hard op en dan vooral de zaterdag nadat we weer thuis komen. Vakantie is in zijn ogen helemaal niet welverdiend of ontspannen.

In de schommelstoel

Achterin zit zijn zusje met een iPad , gelukkig is het maar 1,5 uur rijden dus voor we het weten gaan we door de mooie bosweggetjes naar de camping waar ons huisje staat.

En het was een mooi huisje! Een omheinde tuin met grote trampoline een heerlijke douche die we al 2 maanden hebben moeten missen vanwege een lekkage vanuit onze badkamer.

Ik zie mezelf al lekker zitten in de schommelstoel voor het huisje, ontspannen en blij..

Terwijl zijn zusje snel vriendinnen maakt en naar de disco gaat is Beer nog wat gespannen en wil per minuut weten wat we gaan doen.

Gewoon eng

Het zwembad is heerlijk, binnen en buiten maar om er in te komen, moet met je met een kaartje eerst inchecken bij een apparaat en daarna ook uitchecken. Het heeft 4 dagen geduurd voor hij dat doorhad.

Hij kon in het hele bad gewoon staan dus ik had een veilig gevoel.

Wel vonden de andere camping gasten Beer erg interessant of gewoon eng. Zo’n grote jongen die met 2 opblaascijfers en een lettertje over hun camping liep en gekke geluiden maakt was best wel iets vreemds voor ze.

Zijn zusje vertelde me dat ze 2 meisjes van 3 en 7 hele nare dingen tegen Beer hoorde zeggen toen hij een tijdje alleen van mij mocht spelen.

Ik had hem wat ruimte gegeven om zelfstandig naar de speeltuin te gaan. Ik merkte dat hij dat toch wel leuker vond dan dat zijn moeder telekns mee moest.

“Speeltuin!”

Ik voelde me trots en kon even dat ontspannen gevoel hebben op die schommelbank voor het huisje tot ik een luid gekrijs hoorde. Het bleef maar aanhouden en werd niet minder dus pakte ik mijn loopfiets en ging met een noodvaart naar de speeltuin.

Daar zag ik Beer, zittend op de grond met zijn opblaascijfers, wat kinderen en een man en een vrouw bij hem.

Ik probeerde rustig te vragen aan Beer waarom hij zo gilde. “Speeltuin!” zei Beer alleen maar.

De kinderen om hem heen konden ook niet veel duidelijk maken dus ik nam hem maar mee, terug naar het huisje.

Die man en vrouw liepen me tegemoed en ik hoorde de man zeggen dat zijn dochter toch wel erg bang was van Beer. Hij vervolgde dat Beer “zijn piemeltje “had laten zien en dat kan niet de bedoeling zijn toch?

Ik reageerde geschrokken en zei dat dat natuurlijk niet kan nee.

Dat ik hem voor het eerst even zonder toezicht naar de speeltuin heb gestuurd en dat het niet meer zou gebeuren, van dat.

Toch heb ik gezegd dat Beer er niets mee bedoelt en zijn gedrag waarschijnlijk werd uitgelokt door spanning die bij sociale situaties hoort. Hij weet zich totaal niet goed te uiten.

Ja, zei de man, zijn kinderen hebben ook hun eigen handicapjes.

Angst voor klagende buren

Ik zei gedag en ging snel achter Beer aan die al weer op de trampoline stond bij ons huisje.

Een moe en verdrietig gevoel kreeg ik zoals vaker als ik word aangesproken over gedrag wat Beer laat zien bij anderen.

Gelukkig is mijn elastiek nog net niet helemaal uitgerekt en ga ik weer gewoon door.

Beer’s zusje heeft een top tijd met elke avond disco en Beer geniet elke dag uren lang van het zwembad, de wandelingen naar de zandvlakte en de trampoline.

Het feit dat hij buiten kan zijn doet me verlangen naar ons nieuwe huis met tuin.

Tegelijk voel ik de angst voor nare buren die kunnen gaan klagen over geluid wat altijd samen met Beer gaat.

Domper bij thuiskomst

De laatste 2 dagen waren eigenlijk het leukst. Beer is dan een beetje geland en wat rustiger.

Het thuiskomen was alleen een behoorlijke domper. Binnen zitten scheuren van papier, om het kwartier naar mij toekomen om schema’s door te nemen en het simpelweg nog steeds niet kunnen douchen maakt dat ik behoorlijk erg toe ben aan vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X