skip to Main Content
Bang Voor Griep #alsmijnvader #dementie

Bang voor griep #alsmijnvader #dementie

Al maanden wordt Nederland geteisterd door een naar soort griepvirus. Bij bosjes vallen de mensen om ons heen. Dat is natuurlijk heel rottig maar in principe nog erger als het om mensen met dementie gaat. Wij doen er dan ook alles aan om papa gezond te laten blijven en mensen met griep uit zijn buurt te houden. Zelfs als een van ons het heeft, blijven we bij papa weg.

Ik vermoed dat je zult begrijpen dat de hersenen bij dementie heel kwetsbaar zijn. Als mensen met dementie ziek worden (bv griep of blaasontsteking ) kan dit snel leiden tot een plotseling ‘dramatische’ verslechtering van de geestelijke vermogens. Dit heet een ‘delier’, wat vaak ook gepaard gaat met veel onrust en soms zelfs hallucinaties. We hebben het inmiddels twee keer eerder meegemaakt en het is geen pretje. Niet voor degene met dementie maar zeker ook niet voor diens mantelzorgers.

Het is goed om dit te herkennen, omdat bij behandeling van de ziekte met bv antibiotica ook het delier weer verdwijnt. Maar de dementie blijft daarna als vanouds aanwezig, vaak zelf een beetje meer (of slechter) dan vóór een delier.Elke week zeggen we wel een keer tegen elkaar: ” Wat een mazzel. Papa rolt aardig door deze griep epidemie heen. De extra vitaminen en de gezonde dranken en happen lijken dus te werken. We zijn er bijna.”

Heel naïef want gisteren ben ik bij papa om eten en drinken te brengen en ik merk dat hij niet helemaal lekker is. Niet alleen verwarder maar ook heel afwezig en stil. En hij ziet er heel moe uit. Hij omschrijft het zelf in ons gesprekje.

Als dit maar goed gaat. Fingers crossed!

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X