Ik heb een autistisch kind: Naar de tandarts

Toen Christy voor het eerst naar de tandarts moest vond ze het helemaal niets. Al die vreemde geluiden en dan dat felle licht in je gezicht, nee, dat ging ‘m niet worden. Teveel prikkels. De volgende bezoeken waren niet veel anders. De tandarts zag dat zelf gelukkig ook in en verwees ons naar een speciale tandarts die specifiek voor kinderen (ook met een beperking) geschikt was.
De eerste keer dat we bij Poetz binnenliepen voelde we al een heel andere sfeer. Geen kille wachtkamer maar een warm aandoende gezellige ruimte met zitjes voor de kinderen. Speelgoed en boekjes maken de ruimte compleet.
Al het personeel van balie tot tandartsen en assistentes zijn allemaal even vriendelijk en rustig. Christy voelde zich vanaf de eerste keer op haar gemak. Omdat er best het e.e.a. moest gebeuren werd een plan gemaakt. Er wordt ruim de tijd genomen om naar de behandeling toe te werken. Na vier maanden ging het dan gebeuren. We waren er helemaal klaar voor, Christy goed voorbereid. Maar op het moment dat we wilden vertrekken kregen we te maken met een hele grote stroomstoring in de regio. Er kon dus niet behandeld worden. En dat doorkruiste de mooie voorbereiding. We hebben er toen maar een gezellige dag van gemaakt om Christy weer in een ander ritme te krijgen.
De ingreep werd verplaatst, en zelfs toen Christy de narcose kreeg ging alles heel ontspannen. Alles ging dan ook prima.
Nu komt Christy elke drie maanden en het is altijd een klein feestje want …. na elke controle een kadootje uitzoeken, welk kind wil dat nou niet.

Dus voor ons is Poetz Jeugdmondzorg Haarlem de oplossing voor Christy’s aanvankelijke aversie tegen de tandarts geweest. www.facebook.com/poetz.jeugdmondzor…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top