Ik heb een autistisch kind: Dat is ‘m niet

Christy hecht heel veel waarde aan vaste gewoontes. Veel zaken moeten volgens een vast patroon. Zo kan ze zich ook extreem hechten aan een voorwerp. Op dit moment is dat een foto van Rox. Ik had er nog nooit van gehoord maar dat is een serie uit de koker van Studio 100. Zeg maar de Belgische variant op Knight Rider, een auto die alles kan. Er spelen twee acteurs en een actrice in mee. Een foto van dit stel moet overal mee naar toe, naar school, op vakantie, naar bed en zelfs tijdens het eten ligt de foto naast het bord. En waag het niet om de foto te vouwen want dan is er paniek.
Zo had Christy vanaf baby al een favoriete knuffel. Het was een zebra uit het kraampakket van CZ verzekeringen. Zonder zebra grote paniek. Nu heeft elk kind dat denk ik wel maar bij Christy was het extreem. Nu nog steeds (10 jaar later) is het de favoriete knuffel.
Toen Christy iets ouder was werd de naam Zerebra, het lukt niet om het woord Zebra uit te spreken.
Uiteraard ging Zerebra ook mee op vakantie naar Bali. Tijdens zo’n heftige periode waarin alles anders was gaf Zerebra Christy vastigheid.
Groot was dan ook de paniek bij ons op de terugreis. Wij vlogen van Bali naar Kuala Lumpur voor de overstap naar Amsterdam. En op het vliegveld moet het gebeurd zijn. Christy was in slaap gevallen en zelfs tijdens het boarden sliep ze door. Eenmaal aan boord van het vliegtuig keken mijn vrouw en ik elkaar aan, waar is Zerebra? Waarschijnlijk van het bagagekarretje afgevallen. Wij voorzagen al een enorm probleem in het vliegtuig als Christy wakker zou worden. Gelukkig waren de goden ons gunstig gezind en sliep Christy bijna de hele vlucht door. Ook toen ze wakker werd had ze nog niets door. Toen we eenmaal thuis waren kwam de klap, waar is Zerebra ????? Dit werd natuurlijk een groot issue. We probeerden uit te leggen dat Zerebra waarschijnlijk nog op het vliegveld was en dat we gingen proberen hem terug te vinden. Ondertussen had ik op de website van CZ verzekeringen gekeken en tot mijn verbazing was dezelfde Zebra nog te krijgen. We hadden ‘m snel besteld en Christy gezegd dat Zebra gevonden was en met de post zou worden opgestuurd. Twee dagen later kwam er een doosje met exact dezelfde Zebra, althans dat dachten wij ( even vergeten “het oog voor detail). Christy maakte de doos open, pakte de Zebra eruit en keek er naar. Toen keek ze ons aan en zei: Dit is Zerebra niet. Daar sta je dan als ouder met een goed bedoelde actie. Maar hoe weet je nou dat het Zerebra niet is Christy. Christy: z’n nek is iets langer(miniem verschil) en de binnenkant maakt een geluidje (omdat ie nog nieuw was). Het heeft even geduurd voordat deze Zerebra werd geaccepteerd maar inmiddels is de nieuwe Zerebra alweer jaren Christy’s beste vriend.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top