skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: Werken

Als mijn vader vertelt: Werken

Het eerste dat mijn vader vraagt als ik naast hem ga zitten in huisje 19 is: “Heb je wel wat te doen?” Hij doelt daarmee op mijn werk en of ik wat verdien. Papa was – en is vaak nog – veel met werk en geld verdienen bezig. Hij knikt tevreden als ik vertel over mijn drukke agenda en hoeveelheid klanten. “Mooi, Mallijn!”, zegt hij dan voldaan.

Om het gesprek gaande te houden ga ik hem vervolgens vragen of hij ook nog wat te doen heeft. Meestal is dat het geval. Papa denkt dat hij nog steeds in de handel zit, net als vroeger. Soms werken wij voor zijn gevoel ook samen. Waar we dan in handelen? Ik heb geen idee. Zover gaat papa’s verhaal nooit. Het gaat wel vaak over personeel en dat ik ‘het’ met hen moet regelen. Uiteraard zeg ik altijd dat ik ‘het’ regel maar wat dat precies is? Ook dat zegt papa nooit.

En dan heeft hij altijd rapporten die ik moet ordenen. Vroeger schreef hij na elke klant en verkooprapport, weet ik nog wel. Daarop schreef hij de order en wat er verder afgesproken was. Ook noteerde hij een vervolgafspraak op dat rapport. Een blocnote met 3 velletjes en een carbonpapiertje ertussen. Een voor de klant, een voor de weverij of grossier en een voor zijn eigen administratie.  Heel ordelijk en netjes. Tegenwoordig geeft hij mij deze rapporten mee. Alleen dan geen velletjes uit een blocnote maar papieren zakdoekjes waarop allerlei krabbels staan. Wat ik er mee moet? Geen idee maar ik zeg dat ik ‘het’ voor hem regel en dan is papa gerust gesteld.

Deze week is het tropisch warm en ik neem papa mee naar beneden. Bij het restaurant vinden we een heerlijke schaduwplek en we starten een gesprek over werk, eten een ijsje en als we dat op hebben wil ik verder met het gesprek. Maar ineens werkt hij niet meer….

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X