Anders kijken naar autisme #boekentip

boekHet aantal mensen in Nederland met een vorm van autisme wordt geschat op zo’n 190.000. Er wordt veel over geschreven en onderzoek naar gedaan, maar wat is het nu eigenlijk echt, en hoe is het om ermee te leven? In Anders kijken naar autisme geeft Merel Boogaard haar eigen visie op autisme. Deze voelt voor haar niet als een stoornis of handicap (Merel heeft zelf het syndroom van Asperger). Door ‘vanaf nul’ te beginnen en steeds te onderzoeken wat wel en niet bij haar past, stuurt zij haar leven in een richting die bij haar past.

Persoonlijkheid
Toen Merel Boogaard de diagnose ‘syndroom van Asperger’ kreeg begon ze er veel over te lezen. Volgens de meeste boeken leed ze aan een stoornis, maar dat was niet hoe zij zich voelde. Gaandeweg ontwikkelde ze haar eigen visie op autisme. Ze laat zien dat onder het oppervlak van autisme een zeer gevoelige en begaafde persoonlijkheid verborgen zit, die je alleen kunt opmerken wanneer je de ervaring van autisme van binnenuit kent.

Andere manier van zijn
Aan de hand van thema’s als hooggevoeligheid, overprikkeling, aarden, communicatie en relaties geeft Merel Boogaard handvatten hoe je comfortabel kunt zijn met je ‘andere manier van zijn’. Er is speciaal aandacht voor autisme bij vrouwen. Zo ontstaat een ander beeld van autisme waarin de aanduiding ´stoornis´ dubieus wordt en ´genezing´ behalve onmogelijk ook onwenselijk.

Je kunt het e-book via deze link bestellen

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top