Ik ben altijd boos op mijn zus #zorgenvoorjenaaste

Fay (34, we hebben haar naam op haar verzoek veranderd) zorgt nu een paar maanden voor haar zus. Het is een tijdelijke situatie, tot haar ouders weer beschikbaar zijn. Maar Fay merkt dat ze haar emoties maar nauwelijks de baas kan. 

Fay: “Soms voel ik me echt als de duivel. Ik raak helemaal door het dolle heen van woede en frustratie, omdat ik de grip op mijn leven kwijt ben. Ik probeer er niets van te laten merken aan mijn zus – en al helemaal niet aan haar andere verzorgers. Ze zouden eens moeten weten dat ik me zo zit op te vreten als ze mij niet zien.

Iedereen was zo blij

Ik begrijp niet goed hoe het is gekomen. Toen ik tegen mijn ouders zei dat ik het een paar maanden zou overnemen, zodat zij voor een keer in hun leven op een lange (super verdiende!) reis konden, was iedereen zo blij. Mijn ouders waren blij want ze konden eindelijk een periode weg en ze hoefden zich geen zorgen te maken. Want ik zou het overnemen, in het huis gaan wonen, mijn zus dagelijks verzorgen. Met het team erbij, natuurlijk.

Trots op mezelf

Maar ik was zelf ook blij. Ik was trots op mezelf en ik was ook blij dat ik mijn zus op een andere manier zou leren kennen. Nu we allebei volwassen zijn, is er zo veel tussen ons veranderd. Ik ben een zelfstandig leven gaan leiden en zij heeft dat nooit gekund. En nu zou ik er dus voor haar zijn. Dat was het plan.

Ik herken mezelf niet

Ik ben er ook wel voor haar. Maar voel me voortdurend gefrustreerd. Ik voel me in mijn vrijheid beknot en ik ben voortdurend ontevreden en bitter. En mijn weerstand is zo laag geworden, dat ik ook nog de helft van de tijd ziek ben. Ik herken mezelf niet meer. Niet qua gedrag en ook niet qua persoonlijkheid. Ik betrap mezelf erop dat ik iedere dag boos en verongelijkt ben. En het lukt me niet om daar goed uit te komen.

Advies nodig

Dit is niet goed voor mijn relatie met mijn zus en ook niet voor mezelf. Het lijkt wel alsof ik alles saboteer. Ik heb advies nodig om beter met de situatie om te gaan.”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top