skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: ‘Waardeloos’ #dementie

Als mijn vader vertelt: ‘Waardeloos’ #dementie

Mijn vader zit nu ruim drie weken in de Hogeweyk en af en toe overvalt hem een enorm gevoel van eenzaamheid. Met name aan het eind van de middag en in de vroege avond is hij vaak een beetje in mineur. Hij vindt de verzorging fantastisch maar toch voelt hij zich op bepaalde momenten erg alleen. “Het is gewoon waardeloos. Ik dacht echt dat ik door iedereen in de steek gelaten was“, zei hij tegen Nelleke en mij, toen we op bezoek kwamen.

Het is feitelijk hartstikke jammer dat mijn vader zich zo voelt want er is echt genoeg te doen in de Hogeweyk.  Maar tot op heden blijft hij liever op zijn kamer om wat te rommelen (hij blijft zijn kleren en foto’s inpakken en weer uitpakken😞) de krant te lezen en om TV te kijken. Maar dan moet je natuurlijk niet vergeten dat je de stekkers NIET uit de Digitenne moet trekken want anders heb je niks..

Buiten alle nieuwe indrukken van zijn nieuwe huis, zijn mede bewoners en de verzorging, moet de arme man ook enorm wennen aan zijn nieuwe afstandsbediening, een antenne en een kastje die hij niet kent en de extra stekkers die nu naar en van zijn tv lopen. Daarbij opgeteld het feit dat hij geen aansteker meer op zak mag hebben en in een stressvol moment  (als het niet doen en zelf niet kunnen maken van zijn tv) ook nog eens geen sigaartje kan opsteken, maken het op sommige momenten echt niet makkelijk voor hem.

Gelukkig zijn wij er dagelijks, zodat hij even stoom kan afblazen, hem kunnen voorzien van een vuurtje (ook de familieleden die niet roken 😉 ) en om zijn TV weer te fiksen… We doen er met z’n allen alles aan om zijn leven maar minder ‘waardeloos’ te laten zijn…

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X