skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt Hoe Oud Hij Is #dementie

Als mijn vader vertelt hoe oud hij is #dementie

Dementie blijft iets wonderlijks. Wat gebeurt er toch allemaal in zo’n koppie? Bij mensen met dementie vallen herinneringen uit het recente verleden het eerst weg. De informatie die het langst in het geheugen zit, blijft het langst aanwezig. Zo kan het zijn dat iemand niet meer weet wat hij gisteren gegeten heeft, maar nog wel weet waar hij vroeger met zijn ouders gewoond heeft.  Het blijft een lastig gegeven. Voor degene die de ziekte heeft maar ook voor de mensen die  voor een persoon met dementie zorgen.

Ik maak elke week een video-gesprek met mijn vader. Voor onszelf – om te zien hoe hij achteruit gaat en als herinnering voor later – maar ook om aan anderen te laten zien wat dementie is. Ik merk namelijk dat nog steeds veel mensen geen idee hebben wat dementie is en wat het met een persoon doet. Het lijkt namelijk nog heel vaak dat er niets met mijn vader aan de hand is. ‘Oke, hij wordt ouder maar er komen nog hele zinnige dingen uit’, zei een oudere dorpsgenote laatst tegen mij. En dat is ook zo. Maar niet altijd…

Eind oktober had ik een interview met RTV Reportage over dementie en de zorg voor mijn vader. Meestal word ik gevraagd voor dergelijke items vanwege mijn filmpjes met gesprekken met papa, die op YouTube staan. Uiteraard willen de journalisten dat ik dan – tijdens het interview – ook even een filmpje opneem voor de camera. Dat vindt papa altijd prima. Wel zegt hij steevast: ‘Ik heb toch niets te verbergen!’ Dat hebben we ook niet en ik vraag papa of hij weet hoe oud hij is..

Denken dat je op je (bijna) 83ste nog 45 bent… Nee hoor, mijn vader vergeet eigenlijk helemaal niet zo veel! 😉

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en mantelzorger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X