skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: “Zielig” #alzheimer

Als mijn vader vertelt: “Zielig” #alzheimer

Inmiddels film ik al 4 jaar elke week een gesprek met mijn Alzheimer vader en deel dat via Mantelzorgelijk.nl, het grootste platform gemaakt door mantelzorgers voor mantelzorgers. Alles komt aan bod. Dus ook de aftakeling. Niet altijd leuk maar wel harde werkelijkheid. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. We hebben ook nog best lol samen.

Als hij door heeft dat hij iets geks zegt bijvoorbeeld. Of om andere mensen en situaties. Soms zit ik met papa in het restaurant en dan heeft hij alleen maar oog voor anderen. Daar raakt hij dan niet over uitgesproken. Hij ziet die anderen alleen niet zoals ik ze zie. Hij heeft niet door dat de meeste mensen die daar zitten hetzelfde hebben als hij. Hij noemt ze dan ‘gek’ of ‘raar’ en soms zelfs ‘eng’.

Deze week zitten we weer samen koffie in het restaurant te drinken en er gebeurd van alles om ons heen. Weer denkt papa iets te weten van de mensen aan het buurtafeltje. Een mevrouw noemt hij zelfs zielig omdat ze met een oude kerel mee moet. Hij zit er echter volledig naast maar hoort alleen steeds minder goed en dat geeft dan hilarische momenten…

 

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X