skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: ‘Niet Ongetrouwd Verder Leven’ #dementie

Als mijn vader vertelt: ‘Niet ongetrouwd verder leven’ #dementie

Papa is de laatste tijd weer veel op zoek naar mama. Nou weet ik natuurlijk dat ik mee moeten gaan in zijn ‘demente beleving’ maar in dit specifieke geval heb ik daar echt énorme moeite mee. Ik ga niet zeggen dat mama morgen komt, dat ze op vakantie is, dat ze gister geweest is of dat ze even boodschappen doet. Mama is dood en daar draai ik niet omheen! Ik beweer niet dat ik helemaal nooit mee ga in dit bewuste voorbeeld maar nu kan ik het gewoon niet. Het geeft een gevoel alsof we haar verloochen. Ik hoef vaak niet eens te zeggen dat ze overleden is. Mijn blik of mijn woorden: ‘Och pap’ brengen hem vaak al terug in het nu. “Ze is zeker dood, hè?”, vraagt hij dan

Maar zoals gezegd is papa veel met mama bezig. Meer nog dan thuis. Hij mist haar. Hij mist een maatje. Hij kijkt veel naar haar foto’s. En ondanks dat hij in een hele leuke woongroep woont met 4 andere bewoners, een aantal super lieve verzorgsters én onze dagelijkse bezoekjes aan hem, voelt papa zich in de Hogeweyk toch vaak heel eenzaam.

Maar hij heeft er zelf een oplossing voor gevonden. Hij heeft de andere ‘militairen’ gevraagd hoe het bij hen zit  (ja ja, papa is nog steeds in dienst! 🙃) en die zijn allemaal getrouwd. Dat wil hij nu ook. Papa gaat niet ongetrouwd verder leven! (slik!)

Wil je meer van mijn filmpjes van de gesprekken met mijn vader terug kijken? Ga dan even naar mijn eigen YouTube kanaal.

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X