skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: “Ik Denk Aan Vroeger En Aan Jou”

Als mijn vader vertelt: “Ik denk aan vroeger en aan jou”

Toen ik afgelopen dinsdag huisje 19 binnen kwam, zat papa in de woonkamer enthousiast tegen een medebewoner te vertellen over vroeger. Ik bleef even op een afstandje staan luisteren. Mooi om te horen hoe papa over mijn moeder en ons gezin sprak. Toch begreep zijn medebewoner niet helemaal wat papa nou eigenlijk vertelde. Veel woorden kloppen niet meer en papa maakt soms vreemde zinnen. Ik begreep hem wel. Dit ging namelijk over een tijd die ik ook heb meegemaakt en me dus herinner. Het blijft altijd bijzonder om te merken hoe dat in zijn Alzheimer hoofd werkt. Papa weet alles van vroeger maar weet niets van iets dat 1 of 2 minuten daarvoor is voorgevallen.

Toen papa me zag zei hij onmiddellijk: “Kom Mallijn, we gaan!” Ik weet dat hij op zo’n moment denkt dat ik hem kom halen, om naar huis te gaan. Daar blijven zitten veroorzaakt dan enkel onrust dus ik besloot met hem naar buiten te gaan. Om hem af te leiden. Het was rotweer. We liepen maar een klein stukje en zaten al snel in het restaurant voor een kopje koffie. Toen ik weer over vroeger begon was de drang om naar huis te willen weer snel vergeten. Ik nam het gesprekje op:

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X