skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: Auto Rijden #alzheimer

Als mijn vader vertelt: Auto rijden #alzheimer

Als ik huisje 19 binnenkom wil mijn vader meteen weten hoe ik bij hem gekomen ben. Zijn hoofd staat op onweer en ik merk dat het vrij onrustig is op de groep. Papa zit zich danig op te winden over een roepende medebewoonster, die er uiteindelijk natuurlijk ook niets aan kan doen. Als eerste vraagt papa hoe ik gekomen ben. Als hij hoort dat ik met de auto ben, vraagt hij meteen of ik hem dan een slinger naar huis kan geven. Altijd een moeilijk momentje want hoe leg je iemand met Alzheimer nou uit dat hij al ‘thuis’ is?  Ik probeer hem daarom direct af te leiden en vertel dat ik met mijn nieuwe auto ben gekomen, een Fiat 500 cabrio. Auto’s doen het altijd goed bij papa.

Even is papa dan ook enthousiast maar begint dan direct een verhaal over zijn eigen auto. Hij is hem kwijt en hij denkt dat hij thuis voor de deur geparkeerd staat. Of nog erger: “Dan is hij gestolen!” Ik vertel hem zo rustig als maar kan dat zijn auto gewoon voor de deur staat en dat ik hem straks zal wijzen op welke plek. Ik sta soms versteld van mijn eigen fantasie en over het feit dat ik tegenwoordig kan liegen alsof het gedrukt staat. Ik schud ze zo uit mijn mouw! Alles om papa maar in een goede mood te krijgen en te houden, dus ook liegen als dat nodig is. Ik hou het maar op ‘leugentjes om bestwil’. Gelukkig lukte het me weer. Na een kopje koffie met een koekje van de banketbakker is papa weer helemaal chill en vrolijk en voeren we dit gesprekje 😉

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller,  echtgenote, moeder en sinds kort ex-mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en oprichter van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X