skip to Main Content
Als Mijn Vader: Kennismaken Met Zijn Nieuwe Robothondje

Als mijn vader: Kennismaken met zijn nieuwe robothondje

Zoals wel vaker is terug te zien en lezen in mijn filmpjes en blogs, mist mijn vader zijn hondje nog enorm. Hij zoekt er ook vaak naar. Ik snap wel dat een hond niet goed past in een zorginstelling maar het feit dat mijn vader zijn trouwe maatje destijds niet kon meenemen, heeft het  – zeker in het begin –  niet gemakkelijk gemaakt om te wennen aan de nieuwe situatie. Ik vond dat echt hartverscheurend!
Ik nam mijn eigen hondje zo nu en dan wel eens mee maar die gaat natuurlijk ook weer met mij mee terug naar huis. Daar bereikte ik dus helemaal niks mee.

Nou had ik wel eens filmpjes op social media langs zien komen, waarin een robothondje te zien was. Niet zo’n plastic, lomp type dat je verwacht als je het woord robot hoort maar een schattig, puppy-achtig beestje met een super hoog aaibaarheidsgehalte. Toch voelde het voor mij een beetje surrogaat om in plaats van een levend dier, een robot te geven, alsof je iemand eigenlijk voor de gek houdt. Ik twijfelde enorm en zette het hele plan maar weer uit mijn hoofd.

Tot vorige week zondag. Ik zag op Facebook weer een filmpje met zo’n hondje langskomen in mijn tijdlijn en las alle reacties. Het merendeel was – net als ik – een beetje sceptisch: Duur en wat als het nou niks is? Toch beweerde een aantal mensen dat het echt een succes was bij hun dierbaren. En – daar ben je als mantelzorger dan weer superblij van – ik kreeg een tip van een andere mantelzorger met de naam van een bedrijf waar ze een stuk goedkoper waren dan bij de gemiddelde leverancier: Jobots.eu. Ik heb meteen mijn bestelling via mail doorgegeven en twee dagen later kreeg ik hem al thuisbezorgd.

Ik kon natuurlijk niet wachten om hem aan mijn vader voor te stellen dus thuis hebben we hem helemaal gebruiksklaar gemaakt, uitgetest hoe alles werkte en ik ben meteen in mijn auto gesprongen  om naar papa te gaan. Ik had het hondje op de passagiersstoel, naast me gezet en onderweg kwispelde en kefte hij er vrolijk op los. Te schattig, net een echt puppy! Maar wat papa er uiteindelijk van vond? Ik maakte er natuurlijk een filmpje van 😉

Na een paar dagen weet ik zeker dat dit een absolute hit is. Papa gaat in en uit de realiteit, als hij het beestje op schoot heeft. Het ene moment praat hij ertegen als het hondje geluid maakt en dan ineens zegt hij: “Je bent heel lief en mooi maar het is wel jammer dat je niet een echte hond bent.” En wat ik nou ook zo’n gouden greep vind? De interactie tussen de bewoners onderling is ook super leuk, als de nieuwe Wimpie tussen ze in zit. Ik had ze eigenlijk nog nooit met elkaar zoveel aandacht voor een en hetzelfde ding zien hebben. En papa? Die zegt elke keer als ik bij hem ben hoe ontzettend blij hij met dat beestje is. Missie geslaagd!

Denk je nou na het zien van dit filmpje van mijn vader: ik gun mijn dierbare ook zo’n knuffelrobot?  Ik zou het zeker doen. De prijs is het echt meer dan waard en mocht hij niet bevallen, dan weet ik zeker dat er veel andere mantelzorgers zullen zijn, die hem maar al te graag willen overnemen voor hun eigen dierbare.

Uiteraard heb ik mijn filmpje ook meteen aan Jobots gemaild. Daar werd heel leuk op gereageerd. Ze willen mijn filmpje ook graag op hun eigen website plaatsen. Als tegenprestatie kreeg ik het volgende: Als mensen via onze site in de webshop van Jobots kopen, en in het winkelwagentje in het opmerkingenveld “Mantelzorgelijk‘ zetten, wordt er 2 euro per verkochte hond of poes aan onze stichting gedoneerd. Je kunt hem hier bestellen.

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Afgelopen week een robotkat bij Jobots besteld en binnen 3 dagen in huis voor een prima prijs. Mijn moeder heeft wegens haar opname met pijn in het hart haar (echte) kat moeten wegdoen. Ze is helemaal weg van haar nieuwe robotkat, misschien geen echte kat, maar waar ze voor haar gevoel toch voor kan zorgen. Een dikke aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X