“Als je niet geschoold bent en niet ingelicht, breng je er niets van terecht!”

Afgelopen dinsdag hadden mijn vader en ik bezoek van Carlijn Kolk, verslaggever van NH Nieuws voor een interview over de petitie: Overheid praat met mantelzorgers en niet over mantelzorgers . Na de opname bracht ik mijn vader terug naar de woongroep waar hij nu woont en op het balkon hadden we nog een mooi gesprek over mantelzorg en de petitie. Papa zei heel duidelijk: “Als je niet geschoold bent en niet ingelicht, dan breng je er niets van terecht!”

Wat een prachtige zin met betrekking tot het onderwerp van de petitie, he? Op dat soort momenten ben ik zo trots op mijn vader. Ondanks dat hij zich door de Alzheimer steeds minder goed kan uitdrukken, komen zo nu en dan nog zulke mooie dingen uit zijn mond. En dan heeft hij het heel vaak bij het juiste eind. Nu ook. Als je als mantelzorger namelijk niet ervaren bent en niet goed bent ingelicht over de juiste regelingen en mogelijkheden, dan wordt het inderdaad verdomde moeilijk om voor je dierbare te zorgen en om die zorg vol te houden.

Het gehele interview en het bijgaande artikel van NH Nieuws kun je via DEZE LINK terug zien. Meer informatie over de petitie teruglezen of ondertekenen kan via Petities.nl

Tot volgende week!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top