skip to Main Content

Als de informatie op Mantelzorgelijk niet klopt… #tips #ervaringen #advies

Lieve lezers van Mantelzorgelijk,

Niemand die hier een reactie schrijft, hoeft foutloos of perfect te zijn. (Wie is dat eigenlijk, foutloos en perfect, hahaha?) Maar natuurlijk vinden we het wél fijn als de tips en adviezen, die onze lezers uitwisselen, kloppen. Vandaag kregen we een boze mail van een lezeres, die schreef dat iemand een tip onder een artikel had gezet die niet correct was – ze had het over “vage adviezen die worden gepresenteerd als feiten, en dat geloven de andere lezers dan ook nog…”

Daar wil ik graag op reageren. Marjolijn en ik zijn blij dat iedereen die meedoet met Mantelzorgelijk probeert om zo goed mogelijk advies te geven. En we zijn ook blij als anderen ons erop wijzen, dat sommige dingen níet kloppen of niet compleet zijn. Maar laten we met zijn allen afspreken dat we de toon daarbij altijd vriendelijk en zakelijk houden.

Ieder van ons is blij met bruikbare informatie! Een handig overzicht, een inspirerend lijstje, een informatieve link – alles wat het leven voor mantelzorgers wat gemakkelijker maakt. Maar denk er alsjeblieft altijd aan dat we hier informatie delen voor en door mantelzorgers – en zeker bij de reacties van andere mantelzorgers geldt: wij zijn geen professionele zorgverleners, wij wisselen ervaringen uit delen informatie. Bij twijfel dus alsjeblieft áltijd professionele hulp inschakelen!

En vergeet alsjeblieft ook niet: Mantelzorgelijk is een openbare website met openbare social media kanalen. Iedereen die meedoet moet zich aan de “groepsregel” houden. En die regel is bij Mantelzorgelijk heel eenvoudig: zorg voor elkaar.

Daarom de vraag van Marjolijn en mij aan iedereen die hier informatie deelt: Laten we een beetje ontspannen blijven. Heb geduld met elkaar. Doe je best voor elkaar. (Doen wij ook!) Want iedereen die hier op Mantelzorgelijk schrijft, doet dat met het doel om hulp te vragen of om een ander te helpen.

Lieve groet, Barbara

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X