Foto © Claudia Otten

Alles heeft invloed

Vandaag logeert mijn vrouw al een week bij de zorginstelling Nieuw Unicum. Net als de vorige keren, en ondanks alle gemaakte afspraken, verloopt het plannen van de activiteiten niet soepel. Dit heeft grote invloed op de rust bij mijn vrouw die vervolgens mij gaat bellen. Vandaag heeft mijn vrouw een gesprek gehad. Zoals het er nu uit ziet zou het opgelost moeten zijn. Afgelopen zaterdag was er bij de zorginstelling een optreden van het harmonieorkest de Spaarnebazuin. Ik ben hier samen met mijn vrouw van wezen genieten. Het gaf haar ook wat rust dat ik bij haar ben geweest. De plannen welke ik had gemaakt om te gaan doen als mijn vrouw er niet is zijn in duigen gevallen door de nieuwe maatregels. Het ergste voor mij persoonlijk is de sluiting van het sportcentrum. Uiteraard heb ik wel begrip voor de sluiting. Ik probeer nu het wandelen weer op te pakken. Het weer mag wel iets vriendelijker zijn.. Gisteren heb ik telefonisch contact gehad met mijn nieuwe ambulant ondersteuner. Deze zou mij eigenlijk afgelopen week bellen. Ik heb welgeteld de ondersteuner vijf minuten aan de telefoon gehad. Ik mag altijd bellen en dat was het. Daar kom ik voor nu niet verder mee.

Er blijven moeizame momenten bij mijn vrouw tijdens het logeren. Het was voor ons beide moeilijk omtrent de feestdagen. Gelukkig had mijn vrouw meer dan voldoende afleidende momenten. Er was voor ontzettend lekker eten gezorgd in de vorm van brunches en geweldige maaltijden. Er was door ” de vrienden van Nieuw Unicum” voor elke bewoner een mooie kerstkaart met een verrassing. Ik was de eerste feestdag uitgenodigd bij iemand te komen eten. Elk jaar plaatsten mijn vrouw en ik een oproepje op Facebook dat als iemand alleen was met de feestdagen deze bij ons mochten aanschuiven. Zo hebben we regelmatig iemand blij kunnen maken. Dit jaar was ik alleen, maar na wikken en wegen heb ik ook dit jaar het oproepje wederom geplaatst en geslaagd. De afgelopen dagen heb ik mijn vrouw veel aan de telefoon gehad. De kamer waar mijn vrouw verblijft had een kleine aanpassing nodig in de badkamer. De werkzaamheden zouden een paar uren in beslag nemen. Vandaag zijn de werkzaamheden gedaan. Mijn vrouw was hier ontzettend van slag door. Ik heb vanmiddag mijn vrouw nog overstuur aan de telefoon gehad, maar de werkzaamheden zijn gelukkig afgerond. Ik hoorde van mijn vrouw dat de begeleiding haar goed heeft opgevangen. Zo kunnen wij dit weer afronden, maar heeft het ook mij een paar dagen bezig gehouden. Afgelopen week had ik een lieve vriend op bezoek, en vandaag heb ik een bakkie koffie gedronken bij lieve vrienden. Deze momenten zijn mij meer dan goud waard. Fijn om deze mensen om mij heen te hebben.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top