skip to Main Content
Aletta Schrijft Over De Zorg Voor Haar Kinderen: Lekker Zo’n Weekendje Weg….of Toch Niet?

Aletta schrijft over de zorg voor haar kinderen: Lekker zo’n weekendje weg….of toch niet?

Weekendje weg..weekendje niet weg…

Mijn derde op rij kwam mij meedelen dat hij een feestje ging geven voor vrienden en collega’s. Of ik dan wel even ergens anders wilde vertoeven, “want”, zo meldde hij mij, “het is toch net even anders als je moeder ergens op de bovenverdieping aanwezig is’.
Normaliter laat ik mij het huis niet uitjagen maar na een paar minuten dacht ik: “Mwah, ik heb eigenlijk wel een uitje verdiend!”
Ik stelde Madelon op de hoogte omdat ik dacht dat zij het wel leuk zou vinden om een weekendje met haar moeder de hort op te gaan.
Gewoon lekker, in een te duur hotel, in een plaats waar je nog nooit geweest bent.
“Leuk, mam! Ik ga mee!”
Voordat het zover was moest er van alles geregeld worden want de hond? De hond. De ervaring leert dat het geen goed plan is de hond achter te laten bij de twee jongsten. Dus het pension moest geregeld worden. Alvorens hij daar terecht kon, diende het beestje nog even snel een inenting te krijgen, dus dat in één zucht ook maar geregeld.
De kat. Jason. Is eigenlijk de kat van de oudste zoon maar vanwege calamiteiten met het verschonen van de kattebak verblijft deze Ragdoll bij mij……….al een ruime drie maanden. De kat zou dus gaan logeren bij de rechtmatige eigenaar. Geregeld.
De oude kat, Cindy, verstekken we niet, dus geen zorgen om dat beestje.

Afgelopen donderdag hadden we alles in kannen en kruiken om zaterdag te vertrekken.
De laatste instructies gingen naar de jongste twee: “Niet dronken thuis komen, geen lui op mijn bromfiets laten zitten en denk aan de peperdure bank he?! Ik leg geld neer voor eten en informeer de buren even dat jullie een feestje hebben.”
Donderdagavond. Madelon komt nog even aanwaaien en we zitten gezellig te kletsen. Totdat ze ineens zegt: “Vrijdagmiddag ga ik naar papa want zaterdag is die paardenshow in Rotterdam”.
“Huh? Wat zeg je nou Madelon? Zaterdag? Nu zaterdag??”
Stilte.
“Woeps. Vergeten!!” roept ze. “Zaterdag is het toch de 30e? Dan zou ik naar de paardenshow! Echt stom stom stom vergeten mam! Maar, je mag wel in mijn huisje logeren…….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X